Магьосници завладяха библиотеката в Монтана

Десетки магьосници се събраха в края на тази седмица в библиотека „Гео Милев” в Монтана, за да покажат силата и майсторството си в заклинанията и чудесата.

Форумът на вълшебниците бе част от международната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър”. Детският отдел на библиотеката бе превърнат в замък на магическите сили, препълнен с летящи метли, вълшебни лампи, творящи чудеса пръчки и отвари, драконова кръв и томове със заклинания и проклятия.

unnamed-1

Светът, описан в книгите за Хари Потър на Джоан К. Роулинг, оживя и участниците в приказната нощ станаха възпитаници на училището за магия и вълшебство „Хогуортс”. Те четоха откъси от книгите от любимата им поредица и проведоха игри и съзтезания по магьоснически умения. Победителите бяха наградени с купи, грамоти и лакомства, а всички участници получиха сертификати.

„Нощ на книгите за Хари Потър” се провежда в цял свят по инициатива на британския издател Bloomsbury. Кампанията цели да предаде на децата магията на книгите и чрез феномена Хари Потър да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони