Майка, баща и дъщеря загинаха в горящия си дом

Трима души загинаха в огнен ад в стражишкото село Камен. Под горящите руини на дома си са намерили смъртта си възрастно семейство и тяхната дъщеря.

Трагедията се разиграла в сряда призори.Сигнал за тежкия инцидент е получен на телефон 112 в 5,45 часа.

На адреса незабавно са изпратени два пожарни автомобила с петима огнеборци от Регионалната служба „Пожарна и аварийна безопасност” в Стражица. Когато спасителните екипи пристигнали на място заварили цялата къща да гори като факла. Огънят е унищожил изцяло двуетажната къща.

В нея са били 76-годишният стопанин Вергил Митов и 74-годишната му съпруга Стефка. Двамата са спели на втория етаж на жилището. По същото време в дома им била 54-годишната им дъщеря Снежана, която предната вечер отишла на гости с внучката си. Когато усетила, че къщата гори, Снежана първо извела детето на безопасно място навън и се втурнала да помага на родителите си. В същия миг обаче покривът и вторият кат на къщата се сринали над нея.

Тепърва на местопроизшествието ще се извършва оглед, ще се уточнява броя на обитателите и ще се изясняват причините за пожара. По първоначална информация данни за умишлен палеж няма.

Снежана, чиито останки в момента разследващите издирват под горящите отломки, е работела в Агенцията по храните във Велико Търново. Предполагаемата причина за огнената стихия е печка на твърдо гориво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България