Майка на тийнейджър осъдена за негови убийства

Бащата Джеймс Кръмбли, синът Итън и майката Дженифър Кръмбли.

15-годишният Итън застреля четирима съученици

Предстои процес и срещу бащата

Майката на тийнейджър, който застреля четирима съученици в гимназия близо до Детройт, бе осъдена от съдебно жури в щата Мичиган за непредумишлено убийство, предаде Би Би Си.

Дженифър Кръмбли (45 г.) е първият случай в САЩ на осъден родител за престъпно деяние на детето си.

Прокурорите я обвиниха за това, че е проявила небрежност като е позволила синът є да притежава пистолет, както и че е пренебрегнала предупредителни признаци за задаващото се насилие. Съпругът є и баща на детето - Джеймс Кръмбли, е подведен под отговорност по същите обвинения, делото срещу него предстои през март.

Синът им Итън, днес на 17 години, се призна за виновен и излежава доживотна присъда без право на замяна за убийството на четирима съученици на 30 ноември 2021 г. За което 15-годишният тогава Итън използва полуавтоматичен пистолет, който родителите му купили няколко дни по-рано. Джеймс и Дженифър му го подарили, въпреки че синът им се оплаквал от халюцинации и искал да му бъде оказана психическа помощ, но родителите му отказали, заявиха прокурорите.

В самия ден на стрелбата Джеймс и Дженифър били извикани в училището, след като учител открил рисунки на Итън, изобразяващи пистолет, куршум и кървяща фигура до думите “Кръв навсякъде”, “Животът ми е безполезен” и “Мислите няма да спрат - помогнете”. На родителите било казано, че Итън се нуждае от консултация и трябва да го заведат у дома. Те обаче отказали и така Итън бил върнат в клас, като при това никой не проверил раницата му, в която носел пистолета. Няколко часа по-късно излязъл въоръжен от тоалетната и започнал да стреля.

Каква присъда ще получи майката Дженифър предстои да бъде определено на 9 април. За всяко от обвиненията срещу нея максималното наказание е 15 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка