Майстори на оръжия търгували с бандити

Един от задържаните

Акция на ГДБОП и прокуратурата

Иззети са 3 автомата “Калашников”, 6 пушки, 24 пистолети, 10 револвери

Разпити на свидетели пред съдия

Двама мъже от Димитровград са задържани и обвинени в незаконно държане и търговия с голямо количество оръжие, част от което със заличени номера.

Бойният арсенал е открит при акция на ГДБОП и прокуратурата. Претърсени са 10 адреса в София, Хасково и Димитровград. При акцията са открити 3 броя автомати “Калашников”, 6 пушки, 24 броя пистолети и 10 броя револвери. Намерени са и пълнители, боеприпаси, части за огнестрелни оръжия, черна жилетка с надпис “POLICE”.

Част от иззетите оръжия

Антимафиотите от ГДБОП започнали да дебнат двамата майстори на оръжия, след като в края на 2023 г. била получена информация, че мъжете набират оръжия и части за тях, включително такива, които са били деактивирани, но годни за употреба - иззети от МВР и чрез техническа манипулация били превърнати в негодни. Такива оръжия се съхранявали от колекционери. Целта на двамата била да ги сглобят, преправят и продадат. Оръжията са били предназначени за криминалния контингент в цялата страна. Задържаните досега не били регистрирани за кримипрояви. Един от тях имало законно разрешение за притежание на оръжия, но държал и незаконни такива. По делото били разпитани свидетели, включително и пред съдия. Назначени са и съдебно-балистични експертизи и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право