Макгрегър се отказа, но никой не му вярва

Само преди дни Конър Магкрегър, една от най-големите звезди в ММА, изненадващо обяви, че се оттегля от спорта. Но никой не му повярва. А в социалните мрежи заваляха хиляди коментарии от типа: Отказваш се повече, отколкото са защитите на титлите. През 2016-а бившият шампион на UFC в две различни категории също прибегна до подобен ход, за да се сдобие с нов мач срещу Нейтън Диас (САЩ).

Сега най-проницателните заподозряха, че това е поредна крачка ирландеца пак да извлече дивиденти, а защо не и да натрупа още богатство. В ММА средите той се слави като един от най-добрите бизнесмени, способни да изкарат от всичко печалба. Според списание „Форбс“ неговото богатство е близо 100 000 млн. долара в края на 2017 година, има своя марка уиски, отлично знае как да се рекламира срещу много пари, а наскоро поиска и дял от UFC.

Миналата година Макгрегър загуби от Хабиб Нурмагомедов, но пък това му донесе печалба от поне 90 млн. долара. Ирландецът поиска реванш, а до договорка така и не се стигна. През есента боецът подписа договор с UFC за още 6 мача, който все още е валиден. И разтрогването му би струвало солидна сума пари, които засега Макгрегър на предвижда да дава.

Историята показва, че завръщането на великите в спорта винаги се продава по-добре от действащата им кариера. А Конър отлично знае как да рекламира себе си.

Ирландецът е известен не само със способностите си за 13 секунди да пребие своя съперник, но и умело се грижи за атрактивния си имидж. Има безупречен стил на облекло, с който всеки път при появата на обществени места, фокусира вниманието на медиите.

Той не крие, че обича шопинга. Сред любимите му марки са Dolce & Gabbana, Gucci, Louis Vuitton и Hermиs.

Боецът предпочита да поръчва костюмите си при американския дизайнер Дейвид Август Хейл, който се занимава с шиене от 1989 г., а от 2003-а пуска и собствен бренд David August. Костюмите му струват около 5300 долара, саката по поръчка са близо $3300, а кожените маратонки – 600 долара.

Между другото, Конър притежава и своя колекция съвместно с Хейл, в която има ризи, костюми и аксесоари на достъпни цени. В добавка боецът умело борави със своя стил, с чиято помощ изпраща и.. послания. Така, например, бе и една от пресконференциите между него и Флойд Мейуедър. Американският боксьор бе със спортни дрехи, докато ирландецът излезе с класически костюм, ушит по поръчка. Но най-интересна бе шарката на сакото. При по-внимателно вглеждане, лентата безкрайно изписваше фразата „F ** k you“, очевидно предназначена за противника. А посланието бе нокаут, макар че самият Макгрегър бе нокаутиран през август миналата година. След загубата той стана по-богат с поне 70 млн. долара.

Марката Gucci преобладава в облеклото на Конър. Спортистът има щамповани шапки (около $460), маркови маратонки и раирани чорапи (около $920), както и анцунг от последната колекция ($1200). А след като получи наградата си от ESPN се снима с шал на жълти мечета на марката GUGGI, чиято стойност е около 300 долара.

Но Конър не се спира само на облеклото. Като истински ирландец той не може да мине без уиски. През септември Макгрегър обяви, че е купил собствена марка. Напитката носи името Proper No.Twelve. Бутилката струва 25 долара, като част от парите отиват за благотворителност. По пет долара от тази сума се отделят за Службите за бързо реагиране в района, от който е закупен алкохолът. И въпреки че по неофициални данни печалбата му от алкохолния бизнес е над 1 млн. долара, Макгрегър не спира да популяризира бренда. И често го прави край октагона. И едва ли толкова лесно ще се откаже от тази евтина реклама в пика на кариерата си. А най-честата фраза в социалните мрежи сега е: „Макгрегър се оттегли, за да го помолим да се върне!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт