Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Президентът на Русия Владимир Путин посрещна френския си колега Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в бляскавия Константиновски дворец в Стрелна, югозападно от Санкт Петербург, предаде Франс прес.

Първото посещение на френския президент в Русия ще продължи два дни. Той ще участва в Петербургския международния икономически форум - място за среща на руските делови среди, където е очакван и японският премиер Шиндзо Абе, посочва АФП.

Придружаван от внушителна бизнес делегация, френският президент ще покаже волята си да продължи да прави бизнес с Русия въпреки твърде обтегнатите отношения, без обаче да отбягва трудните теми.

"Независимо дали става дума за Украйна, Близкия изток, иранската криза или ситуацията в Сирия, или за начина, по който се отнасяме към модерния мултилатерализъм, аз мисля, че трябва да работим заедно за общи инициативи", каза Макрон в началото на срещата с Путин.

"Отношенията ни се развиват въпреки трудностите", каза руският президент и добави, че двамата ще разискват "ключови международни въпроси, чието решаване е в интерес и на Франция, и на Русия".

Утре френският президент ще се изкаже пред Петербургския международен икономически форум, посочва АФП. Предвижда се да бъдат подписани и около петдесет споразумения в икономическата сфера.

Коментари

Задължително поле