Малката Мелек от „Майка“ става звезда на 5 Джансу Дере й връчва наградата "Най-добро дете-актьор"

Малката Берен Гьокйълдъз, която гледаме като Мелек/Турна в турския телевизионен сериал „Майка“ е на 9, но става звезда още на 5-годишна възраст. Родена е на 29-и септември 2009 г. в Истанбул и още през 2014-а очарова публиката с героинята си в сериала „Семейството на съпруга ми“. През 2016-а година е избрана да изпълни главната роля в сериала „Майка“ и е удостоена с награда за Най-добро дете-актьор заради участието си в „Смях, смях с деца“, а през 2017-а получава същата награда заради ролята на Мелек/Турна в „Майка“.

Тогава лично Джансу Дере (Зейнеп от „Майка“) ѝ връчва статуетката, разплаквайки се и прегръщайки Берен.

Берен Гьокйълдъз е единствено дете в семейството. Баща й Еждер Гьокйълдъз е инженер, а майка й – Мине Гьокйълдъз работи като PR агент, но когато забелязва таланта на детето си, се отказва от работата и се посвещава на Берен, придружавайки я на снимки. Въпреки огромната заетост на снимачната площадка, Берен Гьокйълдъз е отлична ученичка.

Пак през 2016-а Берен започва снимки в сериала „Майка“, който й донася истинска световна слава. Междувременно участва и в два игрални филма – „На пусто място“ и „Мед и сметана“, а миналата година влиза в новия сериал „Дъщеря ми“ заедно с актьорите Лейла Лидия Тугутлу и Буура Гюлсой.

В интервю за турската преса малката Берен споделя, че съучениците й знаят, че е актриса, а учителите се радват, че се справя прекрасно с ролите си. „Казват ми: „Браво на теб!“, но пък аз много се старая в училище. Уча много и оценките ми са отлични“, хвали се Берен Гьокйълдъз, която

в момента е в трети клас

Признава, че най-трудни са й математиката и английския, а най-любими – турски език и рисуване. „Не обичам много математиката, но въпреки това събирането, изваждането, умножението и делението ми се отдават“, казва малката Берен.

Една от най-трудните й сцени в „Майка“ била, когато я завързали в чувала за смет. „Да, но не беше мръсен, а напълно чист. Бяха пробили и доста дупки отзад, за да мога да дишам. Докато бях вътре, ядох пуканки. През цялото време до мен беше кака Демет (бел. ред. – психоложката, работила с екипа на „Майка“).

Малката Берен признава, че докато била в чувала, взела със себе си пуканките тайно от всички. „Когато отвориха чувала за боклук и снимаха сцената, не бях изяла поредната пуканка и трябваше да я завържа в бузата си“, разказва в интервюто малката актриса.
Малката актриса разкрива, че

в ученето на репликите й помагала майка й

„Уча ги наизуст. Много е лесно“, разказва Берен. Когато трябвало да плаче, си мислела за лоши неща.

За големите актриси Джансу Дере, Вахиде Перчин, Гонджа Вуслатери, с които се снима в сериала „Майка“ казва: „Кака Джансу има много добро сърце. Кака Вахиде също, уча се на много нови неща от нея. Помага ми, когато я питам: „Мога ли да направя това така?“ Много обичам и кака Гонджа и батко Беркай (Атеш)…“

Заради таланта на малката Берен, майка й -Мине Гьокйълдъз, все още не мисли за второ дете. „Би било много трудно. Ако ѝ родя братче или сестриче, ще ми бъде трудно да отглеждам и него. Когато имаш дете-актьор, трябва винаги да си до него. Дори да има някой, който да се занимава само с нея, не би могъл да посрещне всичките му нужди. И без това съм против наемането на бавачки. Като родители на Берен, аз и баща ѝ искаме да я отгледаме сами“ разказва майката на малката актриса. Въпреки голямата популярност на дъщеря й, тя е против това да приемат всяко предложение, което идва за нея. „Това, че е талантлива, не означава, че ще я заставяме да прави нещо, ако не го иска“, казва Мине.

Берен Гьокйълдъз с родителите си.

На въпроса как са забелязали таланта на момиченцето споделя: „Берен проговори много рано. Когато навърши годинка, вече можеше спокойно да изговаря три думи. Знаеше всичките реклами по телевизията и ги повтаряше. Най-вече тези с деца. С баща ѝ веднъж си говорихме, че би било много хубаво да участва в някоя реклама, за да ни остане за спомен, когато порасне. И така я записахме в агенцията, за която споменах. Имаше няколко предложения, но тъй като тогава живеехме в Анкара, не можехме да отидем и да преговаряме за всяка. От една фирма обаче много настояваха, дойдохме в Истанбул, срещнахме се и така избраха Берен. Много се забавляваше. Винаги я питах дали иска да участва в последвалите предложения за реклами. И тя искаше. След това дойде и предложението за участие в сериали и в киното.“

За трудностите й като майка на толкова известно дете, Мине Гьокйълдъз признава, че понякога й е тежко и се разстройва. „Отиваме някъде заедно и това се превръща в събитие,

всички искат да се снимат с нея

Самата тя не се притеснява от това и дори ѝ харесва, а аз, като нейна майка, съм длъжна да го приема. Свободното ни време е много малко. През седмицата е на училище, а през уикенда – на снимачната площадка. Рядко имаме свободен ден. Понякога се питам дали това е правилно.“

Майката обаче е категорична, че малката Берен сама ще реши, каква ще стане като порасне. „В момента иска да стане доктор ортопед или режисьор. Нека бъде такава, каквато поиска. Винаги ще съм зад нея. Докато е щастлива от това да бъде актриса, нека е. Когато вече не иска, няма да го прави.“

Семейството на Берен се премества да живее окончателно в Истанбул след началото на сериала „Майка“, заради високите рейтинги след първите 13 епизода. „Тогава продуцентите взеха решение да го продължат и се наложи за постоянно да се преместим тук“, разказва Мине.

В момента малката чаровница се снима в новия сериал „Нашата история“ с Хазал Кая (Ферия от „Огледален свят). Там Берен изпълнява ролята на непокорната Айше, която приспива и отвлича полицейски служител с помощта на верния си другар Фико. В една от сцените героинята на Гьокйълдъз трябва да подкара автомобил, но осъзнава, че… не може да стигне педалите.

Комичната сцена грабна вниманието на турската публика и се радва на рекорден интерес в мрежата за видеосподеляне Youtube.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Много талантливо дете и мисля, че това ще й е професията – актриса. И е много умна.

 2. Това е задължително свидетелство от всички, аз съм тук, за да позная целия свят за човек, който е спасил моите отношения и този велик човек се нарича д-р ИЗОЯ. Наистина той направи голяма работа за мен, като върна бившия ми любовник, който ме остави, и обещавам никога повече да не се връща при мен. С това осъзнах, че раздаването на подробности на д-р ИЗОЯ на света ще направи много добро на онези, които са счупили домовете или връзката му, за да ви помогнат да оправите разбити отношения или ваш брак. Можете да се свържете с него чрез неговия имейл адрес: drizayaomosolution@gmail.com или да се обадите директно на [12098373537]. Свържете се с него и вижте какъв е вашият проблем
  ще бъде решен в рамките на 24 часа. Той също така е специализиран в следните въпроси …
  (1) Искате бившия ти бек.
  (2) Искате да бъдете повишен във вашия офис.
  (3) Искаш мъжете / жените да те следват.
  (4) Искате дете.
  (5) Вие сте предприемач и искате да спечелите договори
  (6) Искаш съпругът ти да бъде твой завинаги
  (7) Имате нужда от духовна помощ.
  (8) Вие сте били измамени и искате да възстановите загубените пари.
  (9) Спрете развода
  (10) Позоваване на парични ритуали
  (11) Спечели изборите

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.