Мамят с наръчник за работа от вкъщи

Според лъжливата оферта хора без образование и без опит в интернет бизнеса могат да изкарват по 2000 лв. на седмица.

Продават диск с обучения за 60 лева

Съмнителни банкови извлечения показват доходи от 2000 лв. на седмица

Привличат хора без образование

Заради коронавируса хиляди българи всеки ден остават без работа, а това е точният момент за измамниците да рекламират и да постигнат успех с лъжливи техники за печелене на пари от вкъщи. Схемата за лесните пари от вкъщи напомня на мрежовия маркетинг или така наречената “пирамида”, от които се възползват определен брой хора на върха на пирамидата.

Такава схема откри “Труд” в интернет. Тя се казва “Оnline cash fiesta” и се рекламира като американски метод за изкарване на пари, от който по думите на измамниците са се възползвали над 5000 българи до момента и 650 хиляди в цял свят. Според лъжливата оферта това е възможност за хора без образование и без опит в интернет бизнеса да изкарват по 2000 лв. на седмица. Начинът да печелиш “лесни пари” става ясен, само ако си закупиш диск за обучение на цена от 60 лв., уж намален от 120 лв. Но ако не си удовлетворен от постигнатите резултати, фирмата щяла да върне заплатена сума.

Според създателите на метода, обучението показвало тънкости как да се създаде печеливш онлайн бизнес за малък срок и с минимален капитал. В диска имало популярни методи за изграждане на печеливш бизнес. Всъщност в много блогове и сайтове на български и английски език има безплатни уроци как можеш да стартираш онлайн бизнес. Именно това прави рекламата на дисковете съмнителна. А множеството правописни грешки показват непрофесионализма на хората, писали текста към рекламата на “Online cash fiesta”.

За да привлекат повече хора в своята схема авторите є показват съмнителни банкови извлечения на доходи от 2000 лв. на седмица. А работата не надвишавала повече от 2 до 4 часа на ден и то от вкъщи. Но как точно ще печелиш пари от интернет не става ясно преди да си купиш рекламираните дискове.

Рекламата на “Оnline cash fiesta” се появява в много български сайтове, които са продали рекламно място на google.com. По този начин рекламата е насочвана към българските сайтове от google, а родните информационни агенции нямат нищо общо с авторите на фалшивата смеха за лесно печелене на пари. Но много хора, които видят информация за “Оnline cash fiesta” на уважаван сайт, няма да се замислят в достоверността й.

 

Подобна схема е позната от 2007 г.

Предлагали банери за реклама

“Cash fiesta” е добре познат метод за измама още от 2007 г. Според хора, пробвали метода, от сайта cashfiesta.com предлагали софтуер във вид на банер, в който се въртят реклами на различни продукти, сайтове и услуги. Ако качиш банера на своя компютър, приблизително на 5 секунди получаваш точка, а на края на месеца точките се обръщат в долари. Но масово клиентите получили имейли, че мамели софтуера, точките им са занулени и затова няма да получат нито долар. Всички коментари, освен очевидно платените от фирмата “Cash fiesta”, са негативни. “Никакви пари и аз не получих от www.cashfiesta.com само губене на време и спам. Поредната опашата лъжа”, споделя ужилен клиент от схемата.

 

Взимат снимки на хора от мрежата

Показват фалшиви доволни клиенти

Представят испанка за българка

] Испанската лекарка Мариана Куироз е представена за Цветелина Николова от Калофер.
Испанската лекарка Мариана Куироз е представена за Цветелина Николова от Калофер.

Сайтовете, които рекламират измамната схема “Оnline cash fiesta”, са много. Те са идентични по отношение на начина на рекламиране - използват крадени снимки на други личности и ги представят за доволни клиенти от България. Точно по този начин е взета снимката на испанска лекарка - Мариана Куироз, и е представена за Цветелина Николова от Калофер, която “едвам събирала пари да си плати семестрите, а сега печели хиляди левове от итернет”. Такъв е случаят и с Даниела Кръстева от Варна, която “нямала образование, и работела като продавачка за 500 лв., а сега печелила хиляди левове от вкъщи”. Нейната снимка е свалена от сайт за продажба на изображения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари