Мариано Рахой: С Бойко Борисов работим в името на общите проекти за интеграция

Испания винаги ще подкрепя българския министър-председател, в качеството на председателстващ Съвета на ЕС, в осъществяването на кохезионната политика. Това каза испанският премиер Мариано Рахой на брифинг след срещата с премиера Бойко Борисов.

„Тази политика трябва да продължава да бъде основна в процеса на европейска интеграция и в процеса на социална кохезия на континента“, заяви той.

„България в момента упражнява 6-месечното Председателство на Съвета на ЕС. Поздравявам българския министър-председател, а чрез него и всички български граждани, за успехите, които постигате и за начина, по който се засягат много важни за всички европейци въпроси“, посочи испанският премиер.

„В Испания, както и други европейски страни, сме много удовлетворени от усилията на българското правителство“, изтъкна той.

„С Бойко Борисов работим в името на общите ни проекти за интеграция“, коментира Мариано Рахой. „Отделихме специално внимание на европейски въпроси. С българския премиер сме на едно мнение, че в момента се намираме в ключов момент. И двамата сме убедени, че проектите, които в момента се осъществяват, ще бъдат от голямо значение за гражданите ни“, обяви той. „Ще работим за по-добра интеграция. Само заедно ще можем да се справим с предизвикателствата на времето и да отговорим на притесненията и проблемите на европейските граждани“, каза още той.

Коментари

Задължително поле