ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Гей билбордове слагат и в София (всичко по темата) Скандалните фотоси били част от информационна кампания

Задигнаха багер на музикант

Шефът на бюро „Зелена карта“ подаде оставка

Джон Болтън: Не виждам условия в обозримо бъдеще за среща между Тръмп и Путин

Иванчева към посредника Дюлгеров: В теб ли са (СТЕНОГРАМИ ОТ СРС) Иска да комуникират през криптираното приложение "Телеграм"

Марин Льо Пен: Европа греши, че води Студена война срещу Русия

Марин льо Пен. Снимка: Ладислав Цветков/БТВ

Моделът на управление на Европейския съюз е авторитарен, работи със заплахи и шантаж, а икономическите и социалните резултати са катастрофални. Това заяви Марин Льо Пен лидерът на френските националисти „Национален сбор” по БТВ.

„Европейският съюз отслабва, искам да спася Европа – да върна силата й, сигурността на нациите, които съставляват Европа и да създам сдружение между държавите, където свободно, по желание да участват в проекти, защитавайки интересите на народите си. Искам да се спре това заливане от мигранти и ние сами да решим дали искаме да приемаме хора, всеки сам да решава за себе си, а това вече не е възможно заради Европейската комисия”, коментира лидерът на френските националисти.

Според нея политиката на ЕС спрямо мигрантите е вредна за държавите-членки, защото Европа няма сили да интегрира всички, бягащи от войната в Близкия Изток. Льо Пен заяви, че във Франция има над 7 млн. души, които са под границата на бедността, а правителството не се е погрижило за тях.

„Европейският съюз е колонизиран от немците, всички длъжностни места в Съвета, в Комисията и в Парламента са колонизирани от немците. Какво правят те – защитават своите интереси. ЕС беше мир, сега виждам само конфликти и икономическа война”, заяви Льо Пен.

 

Марин Льо Пен коментира протестите във Франция, където хората също са недоволни от високите цени на горивата. По думите й Европейската комисия изисква от правителството да приложи мерки върху покупателната способност, а това оказва влияние върху средната класа.

„Цените на горивата е увеличена средно със 70% заради данъци. Французите не могат да се справят вече с това и показват своя бунт срещу това правителство, което прави подаръци на богатите, но изцяло забравя добруването на народа”, каза Льо Пен.

Лидерът на френския „Национален сбор” заяви, че не съжалява за заема, който е изтеглила от Русия, защото нито една европейска банка не й е отпуснал такъв.

„Аз уважавам Русия, смятам, че Европа греши, че се води Студена война срещу Русия. Всички имаме общия интерес да създаваме икономическа и стратегическа връзка с Русия, Русия не е опасност. Не Русия дойде във Франция да убива хора, а „Ислямска държава”. Аз искам да имам добри взаимоотношения със САЩ, Русия, Китай или Индия, но без да сме под властта на едни или други”, коментира Льо Пен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Слушах я доста внимателно при Ризова. Мисля че каза доста верни неща за Европа, днешното тревожно състояние и бъдеще, някои точни изводи за стабилността и достойнството на европейските народи. Няма значение че е националистка, че не я приемат днешните джендъри. Ризова мигаше и се чудеше какъв въпрос да зададе, за да не прилича на глупав или банален, а Марешки(който я доведе), мазно се опитваше да се приобщи към нейните виждания, да извлече нещо за себе си.

    1. натаКован, не са интересни констатациите си решенията за оправянето на проблемите. затварянето на Европа в нацизма ще я разруши и ще станем лесна плячка на турци, руснаци и китайци. Европа на нациите няма. Има или Европа или нации. а за нас Европа е единственото спасение от тотално на Русифициране. Помни че Московията е унищожила три български държави.

  2. Цяло чудо е, че са ѝ дали трибуна точно в Бтв. Същата телевизия, която я нарича „крайна националистка“ и „популистка“, но нито един път не спомена какви са по-точно „популистките“ ѝ виждания. Може би задухват други ветрове из върховете, ама надали.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.