Матс Виландер: Трябва да спрем да се изненадваме, когато Джокович губи

Новак Джокович беше елиминиран от Алексей Попирин на US Open, a Яник Синeр и Тейлър Фриц ще се борят за титлата в нощта между неделя и понеделник.

Джокович насърчи феновете си веднага след турнира, че това не е краят и че той все още иска да играе, така че очакваме с нетърпение Откритото първенство на Австралия, където той отново ще се опита да достигне 25 титли от турнири от Големия шлем.

Бившата тенис легенда, а сега коментатор и експерт - Матс Виландер посочи, че Новак е имал само една цел тази година и я е постигнал, а следващата вероятно това ще е трофей на Australian Open.

- Просто напомни на всички, че той е само човек. Той имаше само една цел тази година и тя беше да спечели златото на Олимпиадата. Претърпя операция на коляното във възможно най-лошия момент и въпреки всичко успя да вземе златото. Поражението на US Open само показва, че той е готов да види края на сезона и че ще го видим на Australian Open - анализира ситуацията Матс Виландер, цитиран от сръбския вестник "Телеграф".

Шведът подчертава, че хората вече не трябва да намират за странно, а че той все още печели турнири на 37-годишна възраст.

- Сега ситуацията е такава, каквато е. Разбира се, той би искал да спечели всички турнири от Големия шлем, но това означава, че трябва да почива повече, да тренира и да работи върху някои неща, така че се чувства като двадесет и седем годишен в Австралия. Трябва да спрем да се изненадваме, когато той губи, а да се изненадваме, когато все още печели турнири на 37-годишна възраст - завърши Виландер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт