Мачовете от световното се излъчват на запис с ден закъснение. Вижте в коя точка на земята

Мачовете от световното първенство по футбол се записват и излъчват с ден закъснение в Северна Корея! Междувременно всички препратки към съседите на Южна Корея в катарски предавания са цензурирани. Северна Корея не участва на Световното първенство в Катар, след като се оттегли от предварителните квалификации поради пандемията от COVID. А сега централната телевизия в комунистическата държава, ръководена от диктатора Ким Чен Ун, записва мачовете и ги излъчва с 24-часово закъснение. 

Междувременно, операторите замъглиха всички знамена на Южна Корея, но и всички реклами на компании от съседната страна. Най-много проблеми имаха с тези от Hyundai, един от спонсорите на турнира, съобщи Korea Postsen.

Мачът Франция-Австралия във вторник беше излъчен от националната телевизия на Северна Корея в сряда. На кадрите, публикувани от цитирания източник, се виждат няколко замъглени реклами. 

И церемонията по откриването беше цензурирана и беше излъчена ден по-късно, в понеделник, а изпълнението на южнокорейския артист Jung Kook беше изцяло отрязано.

Последният мач, излъчен на живо от Световно първенство на територията на Северна Корея е провалът срещу Португалия през 2010 г. с 0-7. Оттогава властите са предприели действия.

Sportbible добави, че за турнира в Катар официалният списък на операторите, които са придобили телевизионни права за излъчването, няма да включва нито една медия от Северна Корея. Страната е участвала на две световни първенства в историята - през 1966 г. и 2010 г. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят