Веселин Марешки: Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници

ЦИК: Машинното гласуване в Перник е преустановено, няма съществени нарушения в избирателните секции

7,23% е избирателната активност в област Велико Търново към 10 ч. Най-висока е в Златарица и Сухиндол, най-ниска – в Горна Оряховица

Валери Симеонов: Гласувах за това България да има в Европейския парламент дейни и смели хора

Волен Сидеров: Гласувах за повече пари за България, еднаква минимална пенсия и заплата за цяла Европа

Ангел Джамбазки: Гласувах за силна България в Европа на отечествата

Община Габрово ремонтира с 1,7 млн. лв. квартални улици До дни ще бъде обявена обществената поръчка

Избирателната активност за евроизборите до 9:00 часа е 3,9 %

Елена Йончева: Тази вечер България и Европа ще бъдат променени

„Джон Уик 3” нахлу в кината Киану Рийвс отново е добре облечен убиец

Сотир Цацаров: До момента има образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове

17 018 души учат в трите висши училища във Велико Търново Преподавателите във вузовете в областта през 2018/2019 учебна година са 1 087

66-годишен мъж е починал след сбиване на площад в Плевен

Корнелия Нинова: Гласувах за промяна и за справедливост

Изцяло без покрив остана автобусът, опитал се да мине под мост в Пловдив

МБАЛ „Бургасмед“ благодари за подкрепата на Българския лекарски съюз относно поредния недопустим акт на агресия срещу лекари

Днес се проведе среща между председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев и зам. председателя д-р Галинка Павлова, и ръководството на МБАЛ „Бургасмед“, във връзка с поредния недопустим и грозен акт на агресия срещу медицинско лице. Български лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към пострадалите медици и персонал, нападнати от пациент в спешното отделение на МБАЛ „Бургасмед“ преди дни.

По време на срещата в лечебното заведение председателят на съсловната организация, д-р Венцислав Грозев и зам.-председателя д-р Галинка Павлова обсъдиха обстоятелствата около случилото се на територията на болницата със зам.-управителя д-р Христо Добрев и изразиха своето негодувание към деянието на 22-годишния пациент, нападнал лекуващите лекари и обслужващия персонал.

„Агресията, насочена към медиците и персонала на МБАЛ „Бургасмед“ е поредната проява на неприемливо и крайно осъдително поведение към медик. Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди у нас крайно разочарование и недоумение“, обясни д-р Грозев.

БЛС е категоричен, че ще бъде непримирим в борбата срещу агресията към лекари и ще сезира всички отговорни институции за прилагане на законов инструментариум срещу насилието над медицински лица. Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев коментира по време на срещата, че вече е направил предложение към настоящото правителство за увеличаване на санкциите за нападение над лекари и медицински персонал. До дни съюзът ще инициира и обсъждане на кампания за подкрепа на медицинските лица, пострадали от насилие и за превенция на агресията срещу медици.

Ръководството на МБАЛ „Бургасмед“ благодари за подкрепата от страна на съсловната организация и изрази надежда, че скоро ще бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинския персонал у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.