Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народния съд и Възродителния процес влизат в 10-и клас

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Новото чешко правителство загуби вот на доверие в парламента

Наемите на лукс имотите поскъпнаха Ръст в продажбите на жилища около НДК и в центъра на София

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 януари 2017

Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

МВР мобилизира целия си състав за охрана на изборите

​Общо 14 000 служители на МВР пряко ще осигуряват охраната на изборите в неделя. С това ще бъде зает практически целият състав на МВР, включително служители на пожарната, гранична полиция и отдела борба с организираната престъпност. Това заяви старши комисар Тодор Гребенаров, заместник – директор на Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП) на брифинг.

„Изборните места са 7 319. Секциите са 12 294, като допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни, от които 23 секции са в местата за лишаване от свобода. 231 секции са в лечебни заведения, домове за стари хора и др.”, поясни старши комисар Гребенаров.

„Към настоящия момент продължава раздаването на изборните материали от областните управители към съответните общини, като това става в взаимодействие със служители от „Охранителна полиция” от областните дирекции. На определените места, тази вечер, изборните материали ще бъдат охранявани”, заяви старши комисар Гребенаров.

Във връзка с броя на подадените до този момент в МВР сигнали, свързани с опити за купуване на гласове, главен комисар Георги Арабаджиев, и.д. главен секретар на МВР, каза: „Имаме тази информация, но по отношение на противодействието на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, МВР не работи самò, а под контрола на Прокуратурата, съвместно с ДАНС. Знаете, че работим в междуведомствено звено, тази информация ще бъде представена в утрешния ден – брой производства, сигнали, всичко”.

Изпълняващият длъжността главен секретар на МВР увери, че детайлно се следи и ситуацията около очакваното блокиране на пътища и гранични пунктове от протестиращи земеделски производители и политически формации, изразяващи недоволство срещи „изборния туризъм”.

За последния месец, в периода 27 февруари – 23 март 2017 г., са издадени около 48 000 лични карти, каза Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност” в МВР.

За последните 3 дни пък са издадени около 450 заявления за издаване на временни удостоверения, които дават право на граждани с изгубени или с изтекла валидност лични документи да гласуват в изборния ден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.