Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

Как се псуват шофьорите в София?

Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

МВР мобилизира целия си състав за охрана на изборите

​Общо 14 000 служители на МВР пряко ще осигуряват охраната на изборите в неделя. С това ще бъде зает практически целият състав на МВР, включително служители на пожарната, гранична полиция и отдела борба с организираната престъпност. Това заяви старши комисар Тодор Гребенаров, заместник – директор на Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП) на брифинг.

„Изборните места са 7 319. Секциите са 12 294, като допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни, от които 23 секции са в местата за лишаване от свобода. 231 секции са в лечебни заведения, домове за стари хора и др.”, поясни старши комисар Гребенаров.

„Към настоящия момент продължава раздаването на изборните материали от областните управители към съответните общини, като това става в взаимодействие със служители от „Охранителна полиция” от областните дирекции. На определените места, тази вечер, изборните материали ще бъдат охранявани”, заяви старши комисар Гребенаров.

Във връзка с броя на подадените до този момент в МВР сигнали, свързани с опити за купуване на гласове, главен комисар Георги Арабаджиев, и.д. главен секретар на МВР, каза: „Имаме тази информация, но по отношение на противодействието на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, МВР не работи самò, а под контрола на Прокуратурата, съвместно с ДАНС. Знаете, че работим в междуведомствено звено, тази информация ще бъде представена в утрешния ден – брой производства, сигнали, всичко”.

Изпълняващият длъжността главен секретар на МВР увери, че детайлно се следи и ситуацията около очакваното блокиране на пътища и гранични пунктове от протестиращи земеделски производители и политически формации, изразяващи недоволство срещи „изборния туризъм”.

За последния месец, в периода 27 февруари – 23 март 2017 г., са издадени около 48 000 лични карти, каза Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност” в МВР.

За последните 3 дни пък са издадени около 450 заявления за издаване на временни удостоверения, които дават право на граждани с изгубени или с изтекла валидност лични документи да гласуват в изборния ден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.