Мачовете и спортът по телевизията днес, 24 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

МВФ: Растящият дълг представлява риск за световната икономика

Международният валутен фонд призова централните банкери да следят внимателно финансовите уязвимости като нарастващите нива на дълга, които биха могли да представляват средносрочен риск за световната икономика. МВФ също така предупреди, че по-нататъшното облекчаване на паричната и лихвена политика не е отговорът на подобни рискове, предаде БНР.

Най-новите икономически прогнози на МВФ залагат на леко възстановяване на световната икономическа активност през тази и следващата година, макар и до малко по-ниски нива от предходните прогнози, тъй като облекчаването на паричната и лихвена политика в глобален план допринесе за растежа през 2019 година.

МВФ заяви, че глобалният растеж би бил с 0,5 процентни пункта по-нисък без предприетите през миналата година действия от страна на централните банки, които осъществиха сумарно най-сериозното намаляване на лихвените проценти в развитите и нововъзникващите пазарни икономики след глобалната финансова криза през 2008 година.

По-нататъшното облекчаване на световните финансови условия в този етап на икономическия цикъл и нарастващите финансови уязвимости могат да застрашат икономическия растеж в средносрочен план, посочват в блога на МВФ Тобиас Адриан, директор на отдела за парични и капиталови пазари на фонда и неговият заместник Фабио Наталучи.

„Погледнато в дългосрочен план, облекчаването на световните финансови условия толкова късно в икономическия цикъл и продължаващото натрупване на финансови уязвимости – включително нарастването на оценката на активите до разтегнати нива при някои пазари и държави, нарастването на дълга и големият приток на капитали към развиващите се пазари – всичко това може да застраши икономическия растеж в средносрочен план“, отбелязват членовете на МВФ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.