Медицински екип от ВМА дойде в Благоевград, за да консултира медици за болен от коронавирус

МБАЛ Благоевград

Медицински екип от ВМА пристигна в късния следобяд в МБАЛ-Благоевград, за да консултира лечението на болния от коронавирус от Симитли . Шофьорът на кмета Апостолов показа положителна проба и бе настанен в инфекциозно отделение. Преди това три дни той е бил във вътрешно отделение. Шофьорът има и други заболявания,какт и алергии ,заради което близките му се притесняват за здравето му, те настояли пред екипа на ВМА той да бъде вдигнат за столицата. Но екипа реши,че ще бъде лекуван на място и оказа методична помощ на медиците от Благоевград.

Междувременно стана ясно,че всички лекари и сестри от вътрешно отделение са подложени на тестване за коронавирус, защото пациента е бил първо при тях . Тогава той е показал два отрицателни теста, но от бързите. Ако има заразени медици ,то вероятно ще се стигне до временно затваряне на отделението.

Тествани са и над 20 служители на община Симитли където е работил шофьора. Резултатите се очакват утре. Засега общината не е затворена и работи, увери кмета Апостол Апостолов, който е поставен под карантина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България