Медсестрите разкриха далавери в болници, Борисов извика спешно вътрешния министър

Протестиращите закъсняха половин час, Борисов ги изчака

"Писна ни да крадем от нашите пари, от нашите пенсии заради фалшиви болници и далавери на лекари, които само фиктивно са записани в състава на болници. Крайно време е да разберете какво става в здравеопазването. Парите за здраве трябва да започнат да отиват за здравето на хората, а не в джобовете на лекари. Искаме реални проверки!“

Това споделиха пред премиера Бойко Борисов протестиращите медицински сестри. А министър-председателят светкавично извика МВР-министъра Младен Маринов, за да поеме лично най-скандалните случаи в здравеопазването. "Извикайте веднага Маринов!“, каза премиерът видимо ядосан за схемите за източване на парите за здраве.

Срещата с жените в бели престилки спешно бе пренасочена от 10.00 часа във вторник за понеделник вечерта. Сестрите обаче закъсняха с половин час, но премиерът ги изчака търпеливо заедно с вицепремиера Томислав Дончев, здравния министър Кирил Ананиев и социалния министър Деница Сачева.

„От 1,3 млрд. бюджетът за здраве стана 3 млрд. лева, а здравеопазването е приоритет на правителството”, припомни Борисов.

До извънредната среща на „Дондуков“ 1 се стигна, след като в неделя недоволните вдигнаха палатков лагер пред Министерския съвет и останаха през нощта в него. Начело на протеста е Мая Илиева, която оглави новоучредения Синдикат на медицинските специалисти. "Искаме стартово възнаграждение от две минимални работни заплати, защото виждате, че нашите колеги заминават навън“, заяви Илиева.

Коментари

Задължително поле