Меркел: Лидерите на ЕС нямат намерение да променят споразумението за Брекзит

Снимка: Архив

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че срещата на върха на ЕС тази седмица няма да доведе до никакви поправки в споразумението за Брекзит между 27-те и британския премиер Тереза Мей, предаде ДПА.

"Ние нямаме намерение да променяме споразумението за Брекзит - това е общата позиция на 27-те страни членки, - каза Меркел в Бундестага. - В този смисъл не може да се очаква в резултат на нашите дискусии (на срещата) да се стигне до каквито и да са промени."

Очаква се в началото на срещата в Брюксел утре Тереза Мей да уведоми своите колеги от ЕС за последното развитие на нещата около Брекзит. Останалите 27 лидери ще излязат с обща декларация по-късно в четвъртък според председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Високопоставени представители на ЕС неведнъж през последните дни подчертаха, че съюзът няма да предоговаря споразумението за изтегляне на Великобритания от ЕС, за което настояват много британски политици и депутати като условие да го подкрепят. Но евролидерите изразиха желание на помогнат на Мей да убеди вътрешните му опоненти да го подкрепят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа