Меси удари завинаги рекорд на Роналдо

Вечната битка за рекорди между Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължи с триумф за аржентинеца. При победата на „Барселона“ с 2:1 над ПСВ „Айндховен“ като гост капитанът вкара 106-ия си гол за каталунците в Шампионската лига. Никой друг футболист не е имал толкова попадения само в един тим в турнира. След като Кристиано напусна „Реал“, вече няма как да се опита да си върне постижението – 105 гола за „кралете“.

Между двамата продължава и дуелът за най-много попадения в Шампионската лига. Там вече лидер е Роналдо – 121 гола. Меси изостава с 15, но е три години по-млад. Роналдо не е същата голова машина в „Ювентус“ през този сезон в Лигата.

Меси си призна, че случайно е направил асистенция за победния гол на Жерар Пике в Холандия. „Не беше планирано, той отиде там, без да съм го търсил“, каза Лео пред клубния сайт.

Барселона“ си гарантира първото място в групата. А ще бъде барометър в битката между „Тотнъм“ и „Интер“ за второто. Двата тима са с равни точки и ако се запазят, напред продължават англичаните. „Тотнъм“ спечели с 1:0 на „Уембли“ срещу „Интер“, а падна с 1:2 на „Сан Сиро“. В последните мачове „шпорите“ гостуват на „Барса“, а „нерадзурите“ приемат ПСВ „Айндховен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят