Местят Навални в стационар на областна болница за осъдени

Лекарите решиха да прехвърлят Алексей Навални в стационара на регионалната болница за осъдени във Владимир. Това беше съобщено в понеделник на уебсайта на Федералната служба за изпълнение на наказанията за района на Владимир, предава TACC.

„Комисията лекари... на Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия реши да прехвърли А. Навални в стационара на регионалната болница за осъдени, разположен на територията на... Владимирска област, която освен всичко друго е специализирана в динамично наблюдение на такива пациенти“, се казва в съобщението.

Регионалният отдел на компетентната служба съобщи, че здравословното състояние на Навални се оценява като задоволително.

„В момента здравето на А. Навални се оценява като задоволително, той се преглежда от общопрактикуващ лекар всеки ден. Със съгласието на пациента му е предписана витаминна терапия“. 

Навални, два пъти условно осъждан, бе обявен за издирване за множество нарушения на условията на наказанието по случая Yves Rocher. Бе задържан на 17 януари на летище Шереметиево. Съдът в Химки остави Навални в ареста. На 2 февруари съдът реши да замени условната му присъда с ефективна. Навални излежава присъда в колония във Владимирска област.

На 5 април Навални бе преместен в медицинското звено на колонията със симптоми на остра респираторна инфекция. Според Федералната служба за изпълнение на наказанията на Руската федерация за района на Владимир, на 9 април, поради подобрението на здравето му, той е бил прехвърлен обратно в колонията. Изследванията не потвърждават наличието на туберкулоза или коронавирусната инфекция. Медицинският съвет оцени здравословното му състояние като задоволително.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия