18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Мечето Монти, спасено от жестоки стопани, за първи път заспа естествен зимен сън

Най-младият обитател на Парка за танцуващи мечки в Белица-Монти заспа първия си зимен сън. Мечето спи от една седмица в изкуствена бърлога, застлана със слама, без да излиза да се храни въобще.

Монти бе спасен от жестоки стопани. Той е бил държан в хотел в Русе и експлоатиран за забавление на хората. Монти е отделен е от естествената си среда още два месеца, след като майка му е била убита.
С години е бил държан затворен в стаичка с големина 10 кв. метра, с под от теракота, живял е в пълна нищета и мръсотия.

40cc3b8e434d5458284a4b7612577790Мечето е настанено в парка през юни 2010 г., където специално за него се полагат грижи и е създадена програма, която цели по-лесното му адаптиране към новата среда. Заспиването му означава,че експлоатираното мече е започнало да се възстановява .

Всяка есен за мечките се прилага специален хранителен режим, тоест количеството се увеличава двойно, а храната която им се дава е висококалорична: риба, орехи, яйца, грозде, хляб – тъй като едно от условията мечката да заспи зимен сън е достатъчна храна, заявиха от Парка за танцуващи мечки.

Също така се правят изкуствени бърлоги за мечките, които нямат тези навици да си изкопаят собствена, а след това се застилат със слама, храната се слага много близо до бърлогите, особено при случая с Монти.

„Но въпреки всичките ни усилия досега, той си намираше необичайни занимания като игри с паднали дънери и клони, защото по това време на годината останалите обитатели спят, а за съжаление той не е имал тази възможност – майката да го научи да спи зимен сън, тъй като тя е била убита.

Тази година, особено късна есен отново положихме неимоверно много усилия за това Монти да заспи зимен сън и резултатът е налице – мечето вече проявява своите диви инстинкти“, коментираха още от Парка за танцуващи мечки в Белица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.