Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Пишат некролога на хартиената администрация В момента от бизнеса и гражданите за 1422 предоставяни услуги искат 5985 документа

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Мечето Монти, спасено от жестоки стопани, за първи път заспа естествен зимен сън

Най-младият обитател на Парка за танцуващи мечки в Белица-Монти заспа първия си зимен сън. Мечето спи от една седмица в изкуствена бърлога, застлана със слама, без да излиза да се храни въобще.

Монти бе спасен от жестоки стопани. Той е бил държан в хотел в Русе и експлоатиран за забавление на хората. Монти е отделен е от естествената си среда още два месеца, след като майка му е била убита.
С години е бил държан затворен в стаичка с големина 10 кв. метра, с под от теракота, живял е в пълна нищета и мръсотия.

40cc3b8e434d5458284a4b7612577790Мечето е настанено в парка през юни 2010 г., където специално за него се полагат грижи и е създадена програма, която цели по-лесното му адаптиране към новата среда. Заспиването му означава,че експлоатираното мече е започнало да се възстановява .

Всяка есен за мечките се прилага специален хранителен режим, тоест количеството се увеличава двойно, а храната която им се дава е висококалорична: риба, орехи, яйца, грозде, хляб – тъй като едно от условията мечката да заспи зимен сън е достатъчна храна, заявиха от Парка за танцуващи мечки.

Също така се правят изкуствени бърлоги за мечките, които нямат тези навици да си изкопаят собствена, а след това се застилат със слама, храната се слага много близо до бърлогите, особено при случая с Монти.

„Но въпреки всичките ни усилия досега, той си намираше необичайни занимания като игри с паднали дънери и клони, защото по това време на годината останалите обитатели спят, а за съжаление той не е имал тази възможност – майката да го научи да спи зимен сън, тъй като тя е била убита.

Тази година, особено късна есен отново положихме неимоверно много усилия за това Монти да заспи зимен сън и резултатът е налице – мечето вече проявява своите диви инстинкти“, коментираха още от Парка за танцуващи мечки в Белица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.