Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

130 български общини се регистрираха за ден по инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

Разбита е банда, снабдявала албанци с фалшиви пари и паспорти

Опозицията хвърли сълзотворен газ в парламента на Косово (ВИДЕО)

Задържаха мъж, нанесъл побой на 32-годишна жена и отвлякъл 6-годишното й дете

Мечето Монти, спасено от жестоки стопани, за първи път заспа естествен зимен сън

Най-младият обитател на Парка за танцуващи мечки в Белица-Монти заспа първия си зимен сън. Мечето спи от една седмица в изкуствена бърлога, застлана със слама, без да излиза да се храни въобще.

Монти бе спасен от жестоки стопани. Той е бил държан в хотел в Русе и експлоатиран за забавление на хората. Монти е отделен е от естествената си среда още два месеца, след като майка му е била убита.
С години е бил държан затворен в стаичка с големина 10 кв. метра, с под от теракота, живял е в пълна нищета и мръсотия.

40cc3b8e434d5458284a4b7612577790Мечето е настанено в парка през юни 2010 г., където специално за него се полагат грижи и е създадена програма, която цели по-лесното му адаптиране към новата среда. Заспиването му означава,че експлоатираното мече е започнало да се възстановява .

Всяка есен за мечките се прилага специален хранителен режим, тоест количеството се увеличава двойно, а храната която им се дава е висококалорична: риба, орехи, яйца, грозде, хляб – тъй като едно от условията мечката да заспи зимен сън е достатъчна храна, заявиха от Парка за танцуващи мечки.

Също така се правят изкуствени бърлоги за мечките, които нямат тези навици да си изкопаят собствена, а след това се застилат със слама, храната се слага много близо до бърлогите, особено при случая с Монти.

“Но въпреки всичките ни усилия досега, той си намираше необичайни занимания като игри с паднали дънери и клони, защото по това време на годината останалите обитатели спят, а за съжаление той не е имал тази възможност – майката да го научи да спи зимен сън, тъй като тя е била убита.

Тази година, особено късна есен отново положихме неимоверно много усилия за това Монти да заспи зимен сън и резултатът е налице – мечето вече проявява своите диви инстинкти”, коментираха още от Парка за танцуващи мечки в Белица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.