МЗ: Продължава събарянето на сградите върху терена за бъдещата Национална детска болница

Продължава събарянето на сградите върху терена за бъдещата Национална детска болница, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Теренът се намира в столичния кв. "Горна баня".

Изпълнителният директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ д-р Влатко Глигоров представи на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева актуализиран линеен график за ускорено изграждане на Националната детска болница. Паралелно се подготвят и документите за издаване на виза за проектиране на детската болница и за искане на становища от експлоатационните дружества за водопровод и канализация, електроснабдяване и др.

Следващата седмица се очаква и първият доклад от Европейската инвестиционна банка.

Преди дни служебният премиер Димитър Главчев каза, че дейностите по събарянето на сградите и разчистването на терена може да се изпълнят в рамките на пет месеца, вместо на седем. 

Тази сутрин Главчев отбеляза, че за процеса по изграждане на лечебното заведение са предприети действия за съкращаване на сроковете, за които е възможно, но обърна внимание, че "изпълнителят на проекта два дни подред не извършава никакви дейности".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве