Мигранти блокираха жп линията Солун-Атина

Снимка: Twitter

В знак на протест група от 50 мигранти блокира железопътна линия в Гърция. Беше спряно движението на влаковете през гара Лариса. Прекъсната е връзката Солун-Атина. Служители на морската охрана на остров Лесбос се опасяват от размирици, съобщи БНР.

В Солун полицията всекидневно арестува стотици нелегално влезли в страната чужденци, които не искат убежище, а търсят нелегални канали за достъп до Централна Европа.

Ситуацията с мигрантите на остров Лесбос е извън контрол. В лагера Мория, който е с капацитет до 3000 души, вече са настанени над 10 хиляди.

Работещите в морска охрана на острова изпратиха писмо към министъра на флота с предупреждение, че „положението вече има мирис на барут“.

Десетки са ежедневните случаи на спасяване на мигранти в морето, служителите на брегова охрана работят по 24 часа и масово напускат острова, се посочва в искането за спешни мерки.

„Обстановката е взривоопасна“, съобщават охранителите на морската граница. Всеки момент може да се стигне до бунт и неподчинение както от страна на мигрантите, така и от страна на жителите на острова.

Коментари

Задължително поле