"Милан" срази българи при завръщането

Възроденият "Милан" се завърна в Европа след 1234 дни в изгнание. "Росонерите" не бяха играли в турнирите на Стария континент от март 2014 година.

Италианският гранд обаче се върна подобаващо и срази „българския“ румънски "Университатя" - 1;0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. За тима от Крайова по цял мач играха Христо Златински и Радослав Димитров, а Апостол Попов не бе в групата. По трибуните на стадиона, който е на стотина километра от Дунав, се вееха и родни трибагреници.

"Милан" стигна до успеха с гол на Рикардо Родригес. Швейцарецът вкара от свободен удар, като вратарят на домакините не се намеси добре. Големите звезди на гостите Леонардо Бонучи и Лукас Билия пропуснаха мача, тъй като нямат картотеки заради финансови пречки.

Вратарят Пламен Илиев направи силен мач в Европа. Неговият румънски "Астра" завърши 0:0 с украинския "Олександрия" в Гюргево. Бившият вратар на "Левски" запази мрежата си суха.

Божидар Краев отново не беше в групата на „Мидтиланд“. Датчаните паднаха с 2:3 на терена на полския „Арка“. Това е трети пореден мач на „Мидтиланд“ в Европа, в който Краев не попада сред 18-те. Клубът го купи от „Левски“ в началото на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят