Милош Земан към Путин: Вие победихте в Сирия

Нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз отговаря на общите интереси. Това заяви руският президент Владимир Путин след среща с чешкия му колега Милош Земан в Сочи , предаде ТАСС.

Земан призова Русия и Западът да се откажат от взаимните санкции. "Въпреки санкциите, икономическото сътрудничество между Чехия и Русия се развива. Това обаче не означава, че съм се примирил. Знаете, че отдавна съм противник на санкциите", каза Земан.

Това се отнася както за санкциите на ЕС срещу Русия, така и за руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край, призова чешкият президент.

Във връзка със вчерашната среща между Путин и Асад, когото нарече "демократично избран президент на Сирия", Земан заяви на руски език: "Вие победихте в Сирия. Асад владее практически цялата територия на Сирия с изключение на някои малки части".

Земан отбеляза, че в резултат на посещението на чешката делегация Русия и Чехия ще подпишат 13 документа за сътрудничество в икономическата сфера на обща стойност около 20 милиарда долара.

На срещата руският президент е изразил пред чешкия си колега признателност за грижовното отношение и уважението към руските военни паметници в страната му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа