На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Министерство на финансите с 18 мерки срещу корупцията Режат външни фирми от достъп до документи за конкурси

Нови правила за регистриране на оферти

Министерството на финансите ще предприеме 18 мерки срещу корупцията. Те са записани в Антикорупционен план на ведомството за 2018 г., който е подписан от министъра на финансите Владислав Горанов.

Една от мерките предвижда да се актуализира съществуващата вътрешна процедура за провеждане на конкурси за държавни служители в Министерството на финансите. В правилата за процедурата ще бъде записано, че конкурсната комисия трябва да разработва самостоятелно, без външно съдействие, писмените материали за провеждане на конкурса и въпросите за интервюто. Така ще бъде гарантирано, че няма да изтече информация към кандидатите за определена длъжност.

Друга съществена промяна е, че в законите ще се избягва поставянето на широки граници за определяне на глоби. Така ще се избегне възможността да има субективно определяне на размера на глобите, което пък е предпоставка за корупция. Ще бъдат въведени различни санкции за фирмите според вида на нарушението, но критериите да се наложи малко или по-тежко наказание ще трябва да бъдат посочени в закона, и да не зависят от конкретния служител.

Сред другите мерки срещу корупцията е актуализиране на правилата за регистриране на документи в информационната система на Министерството на финансите. Целта е електронната система да не допуска некоректно отразяване на датата и часа на постъпване на оферти за участие в обществени поръчки, чийто възложител е министърът на финансите, както и включването на допълнителни документи за участие в такива поръчки. Крайният срок за изпълнение на тази мярка е 31 май 2018 г.

Ще бъде въведено и ротационно участие на експерти от Министерството на финансите в комисиите за определяне на концесионери на морски плажове през 2018 г. Като експертите ще трябва да докладват на прекия ръководител за дискусиите и резултатите от всяко проведено заседание.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Вижте в общините- там всички са род……уродлива форма на родословното дърво…

  2. Крадците от свинефермата герб ще борят корупцията. Това е анекдота на управлението на крадецо бойко.

  3. На този човек много добре му е ясно какво е корупция и къде е налице. Чудя му се на акъла защо говори глупости…..Да я търси в парламента и в разни пишман политици, разни партийни неудачници.
    Тези приказки са замазване очите на хората –
    Направи си сметката – саниране на един апартамент – 18000 лв. Една външна топлоизолация е не повече от 3,5 хил. лева а останалите къде са ?????? Краде се като за световно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.