Атанас Илков увери: По всеки сигнал, постъпващ в МВР, предприемаме незабавни действия

"Работим много активно и на високи обороти с всички законни оперативни способи, така че действията ни да са бързи и ефективни. Получените сигнали към 9 часа тази сутрин са 89, образувани са 42 досъдебни производства и са съставени 336 предупредителни протокола. На този етап са проведени 128 специализирани полицейски операции". Това информира министърът на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща, състояла се днес по покана на президента Румен Радев.

Вътрешният министър категорично заяви, че полицейските служители притежават необходимата професионална подготовка, за да извършат всеобхватни проверки на постъпилите сигнали.

"Предприети са необходимите действия за обезпечаване на хора, за които има данни, че при предходни или по време на настоящите избори участват по някакъв начин в опорочаване на вота на българските граждани. Благодарение на отличното взаимодействие между ангажираните институции, с прокуратурата и с ЦИК е създадената организация не само за противодействие на купуването на гласове, но и за охрана на изборните секции и книжа, охранителните обследвания и всичко, което гарантира честни избори", подчерта министър Илков, цитиран от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Той апелира хората, които разполагат с информация за нарушения на изборното законодателство, да сигнализират в полицията с оглед предприемането на незабавни действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика