Министър Бисер Петков: Поздравявам кмета Камбитов за качественото управление на социалните услуги в Благоевград

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пристигна в Благоевград, за да се увери в качеството на предоставяните социални услуги на местно ниво. Той, заедно с кмета д-р Атанас Камбитов, изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова и Виктория Харалампиева, вр.и.д.на РД „Социално подпомагане в Благоевград“, посетиха Център за настаняване от семеен тип в квартал „Струмско“. Непосредствено след това беше проведена и работна среща в кабинета на кмета, на която присъства и областният управител Бисер Михайлов.

Министър Петков оцени високо работата на Община Благоевград, в лицето на д-р Камбитов, в посока развитие и постигане на устойчивост в социалната сфера.

„Лично се убедих в грижата, която служителите на услугата полагат за хората в затруднено положение. Поздравявам кмета за качественото управление на социалните услуги в Благоевград. Политиката на Общината е много социална. Благодаря на кмета, че към средствата, които държавата отпуска за делегирани държавни дейности, Общината допълва и с такива от Бюджета, с цел осигуряване на устойчивост“, коментира Бисер Петков.

По време на срещата в Благоевград бе коментирана и темата за възнагражденията на социалните служители. Кметът Камбитов подчерта, че за нелекия труд, те заслужават адекватно заплащане.

„Трудът на социалните работници е много отговорен. Именно затова се налага Общините, в това число и Община Благоевград, да дофинансират тези дейности. Заплащането трябва да е адекватно, защото условията са много тежки, а част от потребителите са с много специфични потребности“, подчерта д-р Камбитов.

В рамките на визитата на социалния министър беше коментирано и изграждането на социалните жилища в IV микрорайон, бяха засегнати и теми, свързани с проект „Работа, който се финансира по Програма „Развитие на човешките ресурси“.В сградата на Община Благоевград бе проведена и среща със социалните структури на областно ниво, на която присъства и зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Коментари

Задължително поле