Министър Бисер Петков се срещна с родители на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова

Веднага след като стана ясно, че остава на поста, Бисер Петков се срещна с родителите на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова, за да обсъдят детайлно закона за личната помощ, информира БНТ.

Социалният министър заяви, че се надява на подкрепата на премиера и правителството и съдбата му като министър зависи от това, което ще направят за хората с увреждания. До петък законът за личната помощ трябва да има финансова обосновка, но според Бисер Петков, той няма да бъде внесен в парламента от правителството.

"Не смятам, че правим реформа под натиск, наистина настоятелни са исканията това да стане възможно най-бързо. Ние тръгнахме да правим реформа отговорно, която изисква съответно време да разпишем нещата по начин, по който смятаме, че ще дадат добър резултат. Но се срещаме с искания, които ще доведат до решаване на този проблем с личната помощ възможно най-бързо", заяви министърът.

"В момента имаме обещание за след седмица за официално становище, което от наша страна спира не палатките и протеста, спира само разрастването му", категорична е Вера Димитрова една от майките. Ина Мариновадопълни като каза, че палатката няма да бъде махната, просто ще се спре разрастването в градовете. Целта е да дочакат приемането на този закон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България