Министър Маринов: Откритите пратки с кокаин са били увити в непромокаема материя и спасителна жилетка

Снимка: Архив

В Черно море открихме пет пратки кокаин , увити в непромокаема материя и спасителна жилетка, така че да се държат над водата. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в началото на днешното правителствено заседание.

„Към момента сме задържали около 170 кг. кокаин с високо качество. По случая се работи още от 5 април, съвместнo с румънските власти, тъй като и на тяхна територия има задържано също голямо количество. В следствие на информацията и съвместните действия ние увеличихме наблюдението в района на Шабла – в екватеорията на Черно море. Намерихме шест пратки от кокаина, който беше увит в нерпомокаема материя, заедно със спасителна жилетка, така че да се държи над водата“, заяви Маринов.

Той посочи, че те са открити от гранични патрули. „Вероятно става дума за схема за предаване в открито море и без да се виждат хората. Много интересни разфасовки – кодирани, описани. Продължаваме работа съвместно с румънските власти за изясняване на всички обстоятелства около този кокаин“, обясни Маринов. Той посочи, че по-късно информация за случая ще бъде дадена на пресконференция в Каварна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България