Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Гамбийският нападател Али Соу пред „Труд“: ЦСКА е отбор, който трябва да гони всички трофеи

Пулев: Не бях получавал такава аркада през целия си живот, но знаех какво мога

Трима младежи с амфетамин задържаха в Кубрат

Житейските драми на ледената кралица Ирина Pоднина Знаменитата фигуристка никога не е побеждавана по време на голямо състезание в продължение на 11 години

80 разрешения за СРС-та е дал Окръжен съд – Велико Търново за година През последните две години исканията са се увеличили

МВнР: Няма българи на борда на круизния кораб, аварирал край Норвегия

Над 10 000 зрители аплодираха шоуто на Царевец и концерта с лазери „Парти в парка” в Търново

Министър Нено Димов: МОСВ ще разработи Национална програма за качеството на атмосферния въздух Промени в законодателството ще ограничат съдържанието на сяра и пепел във въглищата и брикетите за битово отоплени

Столична община има изготвена програма за управление на качеството на атмосферния въздух за периода от 2015-2020 година, намаляване на емисиите и достигане на установените норми на фини прахови частици. В нея  са посочени комплекс от мерки за намаляването на замърсяванията.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на околната среда и водите Нено Димов, който отговори на въпрос от народния представител Миглена Александрова относно конкретни мерки за подобряване чистотата на въздуха в София.

„Предвид сериозността на проблема с наднорменото замърсяване на атмосферния въздух фини прахови частици, МОСВ предприема следните действия – в края на 2016 г. Народното събрание ратифицира споразумение за предоставяне на консултантски услуги между министерството и Международната банка за възстановяване и развитие. В резултат на това предстои разработване и приемане на Национална програма за качеството на атмосферния въздух. Тя следва да идентифицира приложените мерки, отговорните институции, сроковете за изпълнение , финансирането и др.”, обясни министър Димов.

Той подчерта, че е създадена и междуведомствена работна група, която да изготви предложения за промяна в законодателството, с основна цел да бъде ограничено съдържанието на сяра и пепел във въглищата и брикетите за битово отопление.

„Направена е междуведомствена работна група с цел предприемане на мерки срещу замърсяването на въздуха с фини прахови частици от автомобилния транспорт”, обясни още министър Ненов Димов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.