Министър Николай Нанков разпореди ремонт на път в Горнооряховско

Започва спешен ремонт на пътя между Поликраище, Първомайци и Горна Оряховица. Това съобщи кметът на железничарския град инж. Добромир Добрев. До края на юни дупките по натовареното трасе ще бъдат изкърпени. От Агенция „Пътна инфраструктура” вече са маркирали участъците по трасето, които ще бъдат фрезовани и частично преасфалтирани.

Ремонтът е в отговор на поставени въпроси от инж. Добрев, от кмета на Първомайци Ясен Янков, от инициативен комитет от селото, представляван от Валя Григорова и Милчо Милев, както и от народния представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева. Ангажимент за неотложните дейности пое лично министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който проведе конферентен разговор с кмета на областния град Велико Търново Даниел Панов, както и с колегата му от Горна Оряховица Добромир Добрев.

За пътя Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица е изготвен проект за цялостна рехабилитация, включително и на моста между Първомайци и Горна Оряховица. Този проект е подаден по оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния” 2014 -2020. През юли ще бъдат разгледани инвестиционните предложения, с които се кандидатства за финансиране по програмата.

Именно наличието на европейски проект е причина настоящият ремонт да бъде само частичен, от типа „текущ”. Въпреки това строителните дейности ще са достатъчни, за да подобрят състоянието на пътя и условията за безопасност до започването на цялостната му рехабилитация.

„По време на конферентния разговор с кметовете на Велико Търново и Горна Оряховица Даниел Панов и Добромир Добрев ги уверих, че спешно ще бъде извършен текущ ремонт на пътя Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица. Информирах ги, че проблемните участъци, които ще бъдат частично преасфалтирани, вече са маркирани и работата започва до седмица. Очакваме одобрението на проекта за цялостна рехабилитация на пътя, който е подаден по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Румъния” – коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони