Министър Пенов: Училищата са готови за първия учебен ден

Училищата са готови за първия учебен ден. Ако нямаме обективни трудности, свързани с епидемиологичната обстановка, едва ли ще имаме някакви други проблеми. Това коментира за Радио Варна днес министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Има подготвени учители по български и по английски език, които да приобщят украинските деца в нашата образователна система. Проблемът с имунизационния статус на учениците от Украйна стои и за всички чужденци, пребиваващи в България. Необходимо е много добро съгласуване между органите на МВР, РУО и различните социални служби.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов коментира във Варна дефицита на кадри в системата на образованието, особено в сферата на IT технологиите, математиката и природните науки. Според него, младите специалисти не могат да бъдат привлечени в образователната система само с по-високите възнаграждения там към момента, а всеки трябва да работи като учител с желание и любов, защото не може да се очаква, че социалния статус в обществения сектор ще бъде по-висок от този в частния. Във Варна проф. Сашо Пенов, който присъства на връчването на наградите на спартакиадата на Синдиката на българските учители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование