Министър Петкова: Лъжа е твърдението на президента, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Днес с изненада чух, че президентът Румен Радев коментира тема, която силно ме впечатли. Цифрите, които той коментира бяха наистина впечатляващи, а именно, че по време на служебното правителство са събрани просрочени вземания в размер на 1,6 млрд. лева, основно от енергетиката. Това каза на брифинг в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Това е не силно преувеличено, това е лъжа“, обяви тя. „Бюджетът на Министерството на енергетиката е 256 млн. лева за 2017 г. Няма как да говорим за 1,6 млрд. лева в абсолютно никакъв случай“, посочи Теменужка Петкова.

„Това е абсолютна манипулация, една неистина. Това или трябва да бъде доказано от президента и той да ни убеди, че това е така, или да бъдат представени документи, които да покажат, че той говори истината“, обяви тя. „Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен, за да можем да се убедим в това, което говори“, каза още Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България