Министър Порожанов подкрепи исканията на земеделските производители

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов подкрепи исканията на земеделските производители да бъдат изключени от проектозакона за търговията на горивата, информира БНТ.

По-рано през деня представители на бранша се събраха на извънредна среща в Арбанаси, на която присъства и министъра, за да обсъдят по-нататъшните си действия, ако исканията им не бъдат чути. По време на срещата представителите на земеделските кооперации и земеделския министър договориха да бъдат подготвени предложения, с които зърнопроизводителите да бъдат изключени от проектозакона.

От бранша призоваха още министър Румен Порожанов да организира среща с премиера Бойко Борисов в понеделник, на която да бъдат представени изготвените предложения и заявиха, че остават протестна готовност.

"В диалогов режим сме с вносителя за подготовка на текстове, които да не натоварврват административно и финансово с излишни регулации, излишни разходи. Юридическото оформяне на тези искания ще работим утре с юристите на министерството на земеделието, с юристите на националната асоциация на зърнопроизводителите и на другите асоциации, така че да направим корекциите, с които да се избегнат тези регулации", заяви Порожанов.

Коментари

Задължително поле