МТV се връща във Варна Обещава още по-грандиозен концерт през 2018

Премиерът Борисов разговаря със Заев за активизиране на работата по транспортната инфраструктура

Влагат 750 000 лева в благоустройство на населените места край Велико Търново 450 000 лева е фондът към програма „Местни инициативи“

Синодът призова за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция

Шефът на НСО подал оставка?

Четирима загинали след катастрофа на самолет и хеликоптер в Германия

Арестуваха трима души в Полша по обвинение в нацистка пропаганда

Черен дим стресна бургазлии

Кралев открива семинар срещу допинга

Учител ударил ученик в столично училище

Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Министър Стефан Янев: Службите нямат сигнали за терористична заплаха у нас

Снимка: МО

Българските служби за сигурност нямат сигнали за терористична заплаха на наша територия. Това каза служебният министър на отбраната Стефан Янев по повод атаката в Лондон, при която загинаха 4-ма души, а над 20 бяха ранени.

В отговор на въпрос на журналисти по повод терористичния инцидент в Лондон министър Янев поясни, че случилото се е сигнал, че има нужда от постоянна бдителност. „Такава бдителност имаме и ние в България. Предприети са всички необходими превантивни мероприятия и мерки, за да не се случва подобен инцидент“, допълни той.

„Ние знаем, че сто процента защита и гаранция няма. Добрата новина е, че към момента всички служби, които работят по темата, нямат непосредствени сигнали за заплаха от този тип на наша територия. На този етап бихме могли да успокоим нашите граждани, че службите и правоохранителните органи работят превантивно“, посочи министър Янев.

На въпрос дали има подадени сигнали за нарушения в Централната избирателна комисия (ЦИК), министър Янев отговори, че всички подадени сигнали ЦИК по компетентност е изпратила до Прокуратурата за извършване на проверка за спазване на Закона за политическите партии. В рамките на правомощията на съдебната власт той апелира за по-голяма бързина в извършване на тези проверки предвид големия обществен интерес и късите срокове на изборния процес.

Запитан за ситуацията на българо-турската граница, министърът на отбраната Стефан Янев заяви: „Ситуацията на границата е нормална. Няма миграционен натиск“. Той посочи, че има единични случаи за нелегално преминаване на границата и припомни, че вчера е била заловена група от 27 души нелегални емигранти. „Благодарение на усилията на всички хора от „Гранична полиция“ и Българската армия, задачата по охрана на границата се изпълнява с висока отговорност“, бе категоричен той. По думите му – има изготвени актуализирани планове за действие в случай на бежанска вълна, но към момента няма необходимост да бъдат активизирани.

Военният министър взе участие в ритуала по тържественото посрещане на българския военен контингент се проведе в град Стара Загора. Янев отбеляза, че с професионалната си работа българските военнослужещи са спечелили високото признание на съюзниците, за което свидетелстват наградите, получени от българския контингент.

„Всички вие, воините от 32-ия български военен контингент, проявихте отговорност, мъжество и професионализъм, с които защитихте авторитета на Българската армия, и бяхте едни добри посланици на Република България в чужбина“, каза министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.