Минчев почерпи баскетболистите

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев удържа на думата си и заведе играчите си на вечеря след успешния завършек на предварителните квалификации за световното първенство в Китай през 2019 г. Въпреки че вече си бяха осигурили място в същинските квалификации, българите разбиха с 84:70 Беларус като гост в последния мач от група „D“ и заеха първото място. За второто Беларус ще се бори с Португалия.

Момчетата на Минчев започнаха разсеяно, но след пасив от 0:5 направиха серия от 14 безответни точки и не изпуснаха аванса до края. Домакините продължиха да оказват съпротива и в третата част намалиха изоставането си до 3 т., но в последната четвърт България отговори със серия от 11:0, което сложи край на интригата. Капитанът Чавдар Костов бе най-резултатен с 21 т., а Александър Везенков добави 18 т. и 7 борби.

„Най-важното е, че момчетата успяха да запазят концентрация и да спечелим“, заяви Минчев, който пожела успех на Беларус в битката с Португалия за второто място в групата.

Места в битката за световното си осигуриха още отборите на Австрия, Холандия, Естония и Швеция. Следващата седмица е жребият за същинските квалификации, а мачовете са тази есен и идната пролет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт