Мицотакис извика гръцкия вътрешен министър за бързо разследване на случая с убития журналист

Журналистът Георгиос Караиваз бе застрелян пред къщата си в квартал Алимос в гръцката столица Атина.

Министър-председателят Кириакос Мицотакис е поискал извънредна среща в 10:30 часа в кабинета си с министъра на гражданската защита Михалис Хрисохоидис, с цел бързо разследване на случая с убийството на журналиста Йорго Караиваз.

Маршрутът, по който вчера се е движил журналистът, е поставен под микроскопа от полицейските власти, от студиото на телевизия Стар до дома му в квартал Алимос.

Екзекуцията на Г. Караиваз изглежда е била добре планирана и затова полицията говори за „смъртен договор“. Фактът, че двамата килъри са разкрили лицата си, е обезпокоителен.

От Гръцката полиция изясниха, че Йорго Караиваз никога не е съобщавал за заплахи срещу него, нито е искал полицейска защита.

Полицейски служители не изключват факта, че двамата килъри са имали съучастници, които са следили жертвата от момента, в който е напуснал телевизия STAR, или са дали „сигнал“ за пристигането му в точката на засадата.

Възможно е обаче килърите да са следвали журналиста или са познавали толкова добре неговата програма, че са чакали близо до къщата му, за да го убият.

Според свидетели, двамата убийци са били облечени с камуфлажни грейки, с медицински маски без да скриват лицата си. Движели са се с обикновен скутер, а убийството е извършено с 9 мм пистолет със заглушител. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа