Младежът, изнасилил и убил старица в Бяла черква, посегнал и на друга баба (СНИМКИ)

18-годишният Димитър, обвинен в убийството и изнасилването на 70-годишната Петра Станева от Бяла черква, се опитал във фаталната вечер да изнасили и друга старица. Това споделят близки и съседи на жертвата, която бе убита на 6 декември.

В злокобната вечер младежът, който живеел във Влашката махала в градчето, празнувал с приятели Никулден. Той полял обилно с алкохол празника и по думите на свидетели, употребил не за пръв път наркотици.

„Те бяха на имен ден до 11 часа, а той се напи. Беше наркоман, лошо момче беше Димитър", разказа Иван Иванов, съсед на баба Петра.

Той допълва, че Димитър пушел трева и употребявал амфетамин.

Снимки: Веселина Ангелова

Съседи на извършителя на зверското престъпление на ул. "Дунав" във Влашката махала също твърдят че от години посягал към дрога. Цанка Иванова споделя, че майката на Димитър работела в Гърция, както и братята му, а той самият живеел с баща си. Всички работели в чужбина, младежът също препечелвал от строителна работа.

Племенницата на баба Петра Тодорка Иванова, разказва емоционално за преживения шок. Тя е за кратко в Бяла черква, тъй като работи и живее в Германия.

„Прибрала се е към осем часа вечерта на 6-ти декември. Мислех на следващия ден да видя леля, защото ще замина, тя е бедна и исках да й дам някой лев, консерви, дрехи. Майка ми ходила до дома на леля, лампата в къщата светела, но не видяла полуголото и тяло", разказва Тодорка Иванова.

След купона Димитър влетял в къщата на баба Петра и се гаврил с нея. Освен, че извършил сексуално посегателство, той я удрял и нанесъл множество удари. Вследствие побоя и бликналата кръв, жената е починала от задушаване. Това е установила съдебно-медицинската експертиза.

Близките открили вкочаненото тяло на старицата хвърлено пред къщата на двора, на 8 декември, два дни след убийството. По думите им, жената била с разкъсани дрехи и лежала полугола на цимента.

„Много работна беше, честна жена, чиста, искрена, на никого не е направила лошо. Сама живееше, има две дъщери- едната в Германия, другата в Испания. Много съм отчаяна, защото и аз имам майка- сама, и просто трябва да замина пак в Германия. Тези хора сами как ще живеят, възрастни, слагат брадви под вратите, как ще живеят занапред?“, през сълзи изхлипа племенницата и Тодорка.

След ден станало ясно, че Димитър, полудял под въздействието на наркотиците е нападнал още една пенсионерка в квартала. За щастие баба Гина се отървала без да довърши злодеянието си.

„Влезе и седна на кревата до мен, аз заспах и той ме събуди, аз мисля, че е внука. И почна да ми дърпа дрехите, да ме целува, и аз почнах да викам: "Какво правиш?" и ме окървави, пълна бях с кръв! Виж устната какво ми направи!". След това избяга, сигурно се уплаши от кръвта. Аз веднага отидох при дъщеря ми и зетят беше там“, разказва притеснена старицата, която също живее сама в кирпичената си къща.

Близките й коментираха, че инцидентът станал в същата вечер, а на другия ден те пуснали жалба в полицията.

Във Влашката махала в Бяла черква няма семейство, в което някой да не работи в чужбина. Младите хора са на гурбет в Гърция, Австрия, Германия, и основно старите хора живеят сами и в страх.

Вчера в къщата на баба Петра е правен следствен експеримент. До извършителя на кървавото деяние разследващите стигнали за часове. Младежът е признал за извършеното престъпление. Аутопсията е показала, че причина за смъртта е задушаване. Димитър е обвинен в жестокото убийство, като според прокуратурата, мотивът му е изцяло сексуален. Той е задържан за 72 часа. Според закона, за такова престъпление се предвижда затвор от 10 до 20 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право