Младеж от Бяла в кома след побой от цигани заради една цигара

Снимка: Архив

Жителите на Бяла готвят мирен протест

18-годишен младеж от русенския град Бяла е в кома след побой от роми пред местна дискотека.

Инцидентът станал в събота в ранните часове. 18-годишният Александър се е прибирал с приятели от дискотека, когато са били пресрещнати от група от 12 роми, съобщава БГНЕС. Единият от тях поискал цигара, но тъй като момчето нямало в себе си, отказало да даде. Последвал скандал, който прераснал в побой.

Единият от ромите ударил Александър в главата с бутилка от уиски, при което младежът паднал на земята окървавен. Ромите се разбягали, а компанията извикала помощ.

Младежът е откаран с линейка в болницата в Русе, където е настанен в интензивното отделение в кома, с опасност за живота. От болницата в Русе съобщиха, че момчето продължава да е неконтактно, с много тежка черепно-мозъчна травма и множество кръвоизливи в мозъка.

Полицията е задържала 32-годишния ром, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непълнолетен. Започнало е досъдебно производство по чл. 129 от Наказателния кодекс – за нанасяне на средна телесна повреда.

Заради инцидента жителите на Бяла готвят мирен протест тази вечер. Протестът се организира в социалните мрежи и ще започне в 18 часа в центъра на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право