Младеж трошил лампи на партиен шеф заради спряно спонсорство на спортната борба

Със спряно спонсорство на спортната борба обяснил мотивите си да извършителят. 25-годишният борец се жалил, че партийният шеф Хамди Илиязов не им помагал вече и затова му отмъстил в пияно състояние. Това научи "Труд" от разследващите инцидента, при който в неделя са били изпочупени стъклените тела и изтръгнати метални градински лампи в зелените площи пред къщата на партийния шеф в Търговище.

Пред "Труд" Илиязов свърза посегателството с притеснение, че вандалството може да е по политически причини, след като партийни опоненти на събрание го нарекли "феодал" и "чудовище".

Задържаният за унищожаването и повреждането отричал да има политически мотиви за действията му и изразил съжаление. Казал, че останал без пари. За кратко бил зад граница, но не му провървяло. Разчитал на партийния началник да му намери работа. Разказал, че преди това той уреждал за него и другите борци безплатна храна.

Разследващи коментираха, че политически мотиви трудно могат да се докажат. Срещу бореца, хванат със запис от камери да вандалства, е образувано бързо производство за повредените осветителни тела.

Според Илиязов щетите били за около 2000 лв., но той нямало да ги търси от младежа, който и без това явно нямал средства. Близки на младежи лично го помоли да опрости вандалската постъпка.

Коментари

Задължително поле