Пиян помлял лампи пред къщата на областния шеф на ДПС в Търговище

10 осветителни тела, поставени пред къщата на областния шеф на ДПС в Търговище Хамди Илиязов, са били изпотрошени или изтръгнати в неделя сутринта. За това алармира медиите потърпевшият, който смята, че имуществото е помляно по политически причини. Вандалството е станало в неделя към 7,30 часа. Тогава той и съпругата му си били вкъщи, но не чули нищо, тъй като били в задната част на къщата. За погрома го информирал съседът му бившият депутат д-р Тунчер Кърджалиев.

От записите на камерите, поставени пред входа на къщата, полицаите смъкнали запис, на който ясно личало кой е извършителят. Бил младеж, с вид на борец, който видимо бил пиян, каза Илиязов. Вандалът опитал да прекърши младите дръвчета пред къщата на Кърджалиев и се огледал какво може да потроши, но не намерил подходящ обект за гнева си и си тръгнал, ставало ясно от записа.

Според Илиязов младежът вероятно е бил пратен или настроен да троши от политически опоненти. Ден по-рано на сбирка на партия той бил наречен „феодал” и „чудовище”.

„Твърде много агресия и лични нападки има в тази кампания. Загуби се добрият тон и се стигна до настройване на хората един срещу друг. Предупредиха ме, че разни хора ми се заканвали. Дано не ескалира още повече напрежението”, каза Илиязов.

Говорителят на Окръжна прокуратура в Търговище Васил Ангелов съобщи, че извършителят на вандалския акт е установен. Полицията го издирвала за разпит. Дали имало връзка с изборите и политиката никой засега не можел да каже, още повече, че извършителят не бил разпитан.

Размерът на щетите ще се уточнява тепърва. Извършителят ще бъде подведен под отговорност за унищожаване и повреждане.

Неофициално се говори, че младежът, бил познат на полицията с предишни прояви, като шофиране в нетрезво състояние и ползване на наркотични вещества.

В събота сутринта пък автобус, ползван от ДОСТ, осъмна с потрошени стъкла и надраскани стикери на паркинг пред хотела в центъра на Разград.

Както „Труд” съобщи, няколко часа по-късно е установен извършителят. От прокуратурата са категорични, че вандалството нямало политически мотиви. 27-годишният извършител бил много пиян.

Коментари

Задължително поле