Младен Маринов поема МВР, Петя Аврамова - МРРБ, Александър Манолев - транспорта

Досегашният главен секретар на МВР Младен Маринов ще бъде издигнат за министър на вътрешните работи. Александър Манолев, досегашен зам.-министър на икономиката, е кандидатът за нов министър на транспорта. Депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова, бивш зам.-кмет на Враца, е номинацията за МРРБ.

Това обяви премиерът Бойко Борисов след заседание на коалиционния съвет.

Всяка партия си защитава кадрите, но не можем да се направим, че нищо не се е случило, обясни министър-председателят мотивите си за смяна на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков след тежката катастрофа край Своге. Радостно е, че им се дават добри оценки, но политическата отговорност трябва да се понесе, категоричен беше Борисов.

Кандидатурите за нови министри ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък. Премиерът изрази надежда, че председателите на парламентарните групи на ГЕРБ - Цветан Цветанов и на "Обединени патриоти" - Волен Сидеров, ще осигурят мнозинство за одобряването им.

Петима от наркобандитите бяха задържани в покрайнините на София около 22 ч в събота. Към момента арестуваните от групата са осем, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е Академията на МВР през 1991 г. През 1997 г. получава магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР. През 2005 г. се дипломира по специалност право в Юридическия Факултет при УНСС. На работа в МВР е от 1991 г. През 1997 е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи, а от юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР. С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

александър манолевАлександър Манолев е роден на 28 април 1976 г. в Кулата. Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и контрол“. Получава висшето си образование в Лондонския университетски колеж, Великобритания. Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините на Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. На извънредните парламентарни избори през 2017 г. е номиниран за народен представител от общинската структура на ПП ГЕРБ в Сандански. На проведения вот на 26 март 2017 г. получава 6 703 преференциални гласа, което го нарежда на трето място в цялата страна по получени преференции (след лидерите на двете партии Бойко Борисов и Корнелия Нинова). Назначен за заместник-министър на икономиката на Република България на 9 май 2017 г.

2781Петя Аврамова е родена на 29 май 1963. Народен представител от 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика