Млади семейства търсят къщи край Благоевград

Има голямо търсене на имоти в Благоевград и района около него.

Цените нараснаха близо два пъти

Значително е повишението на цените на къщите в селата около Благоевград, но интересът към покупка на такъв имот е висок, казват брокери. Най-често къщи в района купуват млади семейства, които имат нужните доходи, за да си позволят подобна инвестиция. Те търсят предимно имоти, които са сравнително поддържани, тоест готови за живеене. Когато къщата ще се обитава само през уикендите, търсят и по-евтини имоти, нуждаещи се от ремонт. Но при всички случаи купувачите държат на голям двор.

Търсенето на имоти в селата се увеличи по време на пандемията и не намалява и досега. Пандемията направи така, че цял отрасъл да се развие доста скоростно. Цените на къщите нараснаха, което доведе до търсене на парцели от страна на предприемачи. Това доведе до поскъпване и на парцелите.

През последните години увеличението на цените на къщите в района на Благоевград е почти два пъти. Има къщи, които от 50 хил. евро поскъпнаха до 80 хил. евро, а цените на някои са над 100 хил. евро. Най-често купувачите търсят имоти с по-ниски цени, които предлагат удобства, близки до тези в апартаментите, но предлагането на такива имоти е ограничено.

Едно от предпочитаните за живеене от млади семейства села край Благоевград е Покровник, което е само на няколко километра града, има детска градина, добро водоснабдяване и редовна линия на градския транспорт, като автобуси има на всеки час от сутрин до вечер. В селото почти няма свободни имоти и парцели, които се предлагат на пазара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти