Млади столичани обсъдиха „Визия за България” в Студентски град

В Студентски град се проведе първото по рода си в столицата публично младежко обсъждане на „Визия за България”. Младежко обединение в БСП – София събра на едно място млади хора от източните квартали на столицата и представители на местната и на законодателната власт, за да дискутират политики, които трябва да залегнат в проекта за визията. Toва съобщиха от столичната структура на партията.

Гости на събитието бяха народните представители Николай Цонков и Петър Витанов, както и общинският съветник от групата на БСП в СОС Николай Николов.

Председателят на Младежко обединение в БСП – София Петко Димитров приветства младежите, след което те се разделиха на групи, в рамките на които обсъдиха мерки и политики за младежта. Сред предложенията имаше идеи за равен достъп до качествено образование, мерки за борба с демографската криза, инструменти за насърчаване на младите към спорт и активен живот и подобряване на системата на здравеопазване в България.

Резултатите ще бъдат обобщени и включени в предложенията на Младежко обединение в БСП за допълнение на „Визия за България”.

В края на срещата Петър Витанов, Николай Цонков и Николай Николов приветстваха младежите за добрите предложения и ги увериха, че техният глас ще бъде чут в изготвянето на политики в полза на всички българи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика