Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Много поздрави от папа Франциск (ОБЗОР)

На аудиенцията при папата на 27-те европейски лидери българският президент Румен Радев бе поканен първи да го поздрави. „Признателни сме на Негово Светейшество папа Франциск за вниманието, което отделя на България чрез ежегодните аудиенции на български делегации и честването на българските свети братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа“, му казал държавният глава в петък привечер. В отговор Светият отец отправил благопожеланията си към целия български народ.

След аудиенцията при папа Франциск в петък привечер държавните и правителствени ръководители на 27 членки на ЕС, без Великобритания, се снимаха с него в Сикстинската капела.
След аудиенцията при папа Франциск в петък привечер държавните и правителствени ръководители на 27 членки на ЕС, без Великобритания, се снимаха с него в Сикстинската капела.

В речта си по-късно папа Франциск предупреди лидерите на ЕС, че съюзът рискува да загине без нова визия за бъдещето, базирана на принципите на солидарността, с които бе основан. Той посочи, че съюзът е изправен пред много проблеми, като икономическата и миграционната криза, както и ръстът на популизма, са преодолими, но други може да се окажат фатални за съюза, ако не се решават. „Когато тялото загуби чувството си за ориентация и повече не може да гледа напред, се стига до регресия, а в дългосрочен план рискува да умре“, каза папата. Той посочи, че лидерите на шестте страни, основали Европейската икономическа общност през 1957 г., са показали вяра в бъдещето след опустошителна война. „Ясно е от самото начало, че в сърцевината на европейския проект може да бъде единствено самият човек. Първият елемент за жизнеността на Европа трябва да бъде солидарността“, каза папата и посочи, че този принцип е най-ефективната противоотрова срещу модерните форми на популизъм.

Белият дом поздрави ЕС за 60-годишнината от Римските договори – значима промяна в тона на президента Доналд Тръмп, който гледа скептично на Брюксел, посочва АФП. „Нашите два континента споделят еднакви ценности и най-важното, еднакъв ангажимент към поддържането на мира и просперитета чрез свобода, демокрация и върховенство на закона. Заедно ние се надяваме да споделяме още 60 години обща сигурност и просперитет“, се посочва в честитката.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хубаво и то е казал папата това за солидарността на урода меркел.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.