Модерен лазер лекува простатата и разбива камъни в бъбреците

Пациентите на верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив вече имат възможност да се лекуват с най-модерния универсален лазер. Лечебното заведение е първото под тепетата, което закупи високотехнологичен комбиниран апарат от последно поколение, подходящ за разбиване на камъни за интервенции върху тъкани - простатна жлеза, пикочен мехур и бъбреци, и при лечение на злокачествени и доброкачествени тумори. Лазерът е доказано щадящ за тъканите, тъй като дължината на вълната е само 2 микрона, а дълбочината на проникване в органите е до 0,3 мм.

"Ефектът от лечението с техниката е в резултат на абсорбцията на енергията във водните молекули на клетките, а това е най-голямото му предимство", твърди шефът на урологичното отделение в "Медлайн" - "Централ Хоспитал" д-р Васил Ангелов. Комбинираният лазер е подходящ за пациенти с придружаващи заболявания и за болни на антикоагулантна терапия - такива, които приемат лекарства за разреждане на кръвта, защото интервенциите преминават без кървене.

Всички лекари от урологично отделение са сертифицирани за работа с комбинирания лазер. Направените 25 процедури на пациенти са изключително успешни и без усложнения, твърди д-р Димитър Матеев. Според него предимствата на апарата са в минималния риск от странични ефекти след лечението. Още на следващия ден след операцията се наблюдава подобрение и намаляване симптомите на заболяването.

От 25 ноември до 23 декември урологично отделение във верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив ще извършва безплатни прегледи и консултации, за които няма да се изискват направления от личните лекари. По този начин екипът се присъединява към световната инициатива "Ноември - да променим лицето на мъжкото здраве", а целта цел е повече българи всяка година да си правят профилактичен преглед на простатата. Уролозите апелираха от прегледите да се възползват и дамите. "Нека ни потърсят всички, имащи оплаквания - камъни в бъбреците, уголемена простата, парене и кръв при уриниране, болки по хода на пикочо-половата система, смущения в ерекцията, репродуктивни проблеми и други проблеми", заяви д-р Васил Ангелов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве