Тежък старт за „Реал“ след раздялата с Роналдо и Зидан

На 16 август 2018 да почерпят

Къде се корени харизмата на дъновизма Решения на видни политически фигури са повлияни от учението

Фалшиви новини пак бълва „Дневник“ Мамят за плажа в Аспарухово, лъжат за делото за Пирин

Богатите гинат по-скъпо в катастрофи В момента съдиите присъждат еднакви суми за обезщетение на всеки наследник

Най-малко 48 загинали при самоубийствен атентат в Кабул Ранените са близо 70

„Копенхаген“ дразни ЦСКА с думи

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова: Не е време за оставка, необходима съм (обзор) Никой не бил застрахован от срив

Извънредно положение в Генуа след рухването на виадукта

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък

Калоян Паргов: Цената на ремонта на „Граф Игнатиев“ е в пъти по-висока от тази на магистралите

Спират изтичането на мозъци с 61 млн. лева Държавата връща млади учени от чужбина с по-големи стипендии

Търсят две момчета, пометени от вълна на вълнолома във Варна Отменят празничния концерт и заря в града

САЩ налагат санкции върху руски и китайски компании за нарушаване на икономическото ембарго върху Северна Корея

Монетите могат да лекуват Медта влияе на обмяната, участва в кръвотворния процес

Един от незаслужено забравените методи на лечение, актуален в миналото, е маталотерапията. Съвременната наука потвърждава ефективността на използването на метали в клиничната практика. Особено успешно се прилага медта, която изпълнява важни функции в организма, влияе на обменните процеси, взима активно участие в кръвотворния процес.

Използването с лечебна цел на медта води корените си от дълбока древност. Още Аристотел е писал, че притискането на мед до натъртено място предотвратява образуването на синини, а при лечение на язви трябва да се поставят на тялото медни пластини. В древна Гърция медта била широко използвана за лечение на глухота и при възпаление на сливиците.

В домашни условия медта във вид на апликации се използва като противооточно, противовъзпалително и обезболяващо средство. Тя стимулира защитните сили на организма, активизира водния и минералния обмен, подобрява съня, притежава локално бактерицидно действие. Преди приложението й трябва да се проведе „отпускане“ на метала. За целта монетите се нагряват за 10-20 минути в тиган. Оставят се да изстинат и се изчистват с помощта на шкурка.

Трябва да се има предвид, че реакцията на лечението с метали при различните хора не е еднаква. Затова предварително трябва да се направи малък тест. На чисто измитата кожа се поставя „отпуснатата“ пластинка или монета. Ако след 10-15 минути монетата прилепне до кожата, може да започне лечението. Ако не се наблюдава сцепление на метала с кожата, не бива да се провежда металотерапия.

По какъв начин използвали лечението на монетите в минали времена е обяснено в едно старо описание. За лечение трябва да се използват пластини от чиста мед с размери 2-3 сантиметра в диаметър, както и монети, съдържащи по-голямо количество от този метал. Ефектът от лечението се повишава, ако пластините или медните монети се полират и се пробие в тях отверстие с диаметър 2-7 мм.

На платно се поставят монети или дискове – няколко реда на ширина и колкото може повече на дължина. Идеалният размер на медната апликация е по ширина да съответства на разстянието между лопатките, по дължина – на разстоянието от 7-ия шиен прешлен на гръбнака до кръста.

Легнете върху така приготвеното медно „легло“. Отпуснете се и се постарайте да не се движите 25-40 минути. Когато се изправите, голяма част от монетите ще паднат. Тези, които са се залепили към кожата, трябва допълнително да закрепите с тънка лента лейкопласт с ширина 3-4 см и да ги оставите там за 3 до 5 денонощия. След като ги отстраните, измийте кожата с топла вода и сапун и намажете с крем.

Добър признак е наличието на зелени петна на местата, където са били закрепени монетите. След 2-3 дни процедурата се повтаря. За един курс са необходими 10-15 апликации. Този метод на лечение особено добре помага при остеохондроза, радикулит, възпаление на белите дробове и бъбречни заболявания.

При сърдечно-съдови заболявания поставяте медните монети в подключечната ямка. След 15-20 минути болният се изправя. Ако монетата е прилепнала, трябва да се закрепи с лейкопласт и да се носи денонощно в течение на 10 дни.

При главоболие медните пластини или монети се поставят в огнището на болката – челото, слепоочията, тила. Облекчението настъпвало след 15-20 минути, пише в старото описание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Мене по добре ме лекуват едни такива виолетови ,малко по големички по размер,а и по стойност от другите € банкноти.А пък колкото са повечко на брой ми успокояват сърдечния ритъм и спа спокоен и здрав сън.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.