Лекарският съюз за починалата родилка в Сливен: Напрежението към лекарите, няма да разреши проблемите

Обвиниха нападателя от Лондон в опит за убийство на цивилни граждани и на полицаи

Министър Захариева поиска незабавна среща между КФН и кипърското финансово министерство

Полицията издирва 32-годишен мъж

„Огнена фиеста Чиракман“ ще освети символа на Каварненския залив

Една от създателките на #MeeToo правила секс с непълнолетен и му платила да мълчи

Задържаха дрогирана шофьорка, с прекратена регистрация на колата и чужди табели

Себастиян Курц: Корабите с мигранти не трябва да се допускат в Европа

Вижте разширението на столичния бул. „Монтевидео“ от птичи поглед (ВИДЕО)

72-годишен оцеля, пропадайки в шахта край река Службите проверяват каква е шахтата и на чия собственост е теренът

ЦСКА изтрезня от евроеуфорията

Деца от възпитателното училище в Завет пак бягат и крадат Кражба на кола и пари след побой над параджия извършиха хлапетата

Хлапаци източили 600 литра дизел от 5 камиона Част от краденото продали и зареждали кола за разходки

Камък удари турист в Пирин, спасиха го с хеликоптер

Кола блъсна пешеходци в Испания, трима са ранени

Монтана ще бори демографския срив с евросредства

Община Монтана заедно със сръбската община Пирот ще работят за подобряване на здравеопазването и спиране на демографския срив в районите си. Дейностите за решаване на тежките социални проблеми се финансират от европейските фондове.

Северозападната община подписа договори за изпълнението на четири нови проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, съобщи кметът Златко Живков. По единия от проектите местните управи на Монтана и Пирот ще предприемат мерки за развитието на здравеопазването и превенцията на демографския срив.

С европейските средства  ще бъде  доставена медицинска техника за образователни и демонстрационни нужди на младите лекари от трансграничния регион и ще се проведат обучения за здравословен начин на живот на хората. Двете общини  ще работят  съвместно и за популяризиране на историческите си забележителности.

В Монтана  археолози и строители ще довършат разкопките и ще възстановят, консервират и експонират ранно-християнска базилика от ІV век. С община Медиана в Ниш пък Монтана ще си сътрудничи за подобряване на нематериалното културно наследство. С европейски средства двете общини ще се снабдят със със сцени и сценично оборудване за изяви на открито. Заедно със сръбската община Враня градът край Огоста ще разшири и модернизира спортната си инфраструктура.

По проекта в областния център ще бъдат изградени още  две спортни площадки. Общо по четирите проекта през следващите две години в община Монтана ще бъдат инвестирани 2, 4 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Забравили са какви директиви даваше криСталинка Георгиева, а именно, че с помощта на бежанците ще си решим демографския проблем!!! Така, че монтанските девойки да не се бавят, ами да отиват до бежанския лагер, да смъкват гащи и бежанците да ги мятат!!! Просто и ясно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.