На 21 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 21.11.2019

Доналд Туск е новият председател на ЕНП

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката за F-16

Бойко Борисов е благодарил на Манфред Вебер за призива му да се свали мониторинга върху България

Москва върнала на Украйна повредени кораби

Борисов: С Ангела Меркел вярваме, че ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС

Премиерът Борисов е поканил Себастиан Курц в България

Свалките пречат на успеха в тениса

5 години плащаме за отнето предимство Цената на „Гражданска” ще нарасне с 240% за няколко бири

БАБХ изтегли от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради листерия

Дервиши се завихрят в НДК „Сема” - ритуал и спектакъл в едно

Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Монтана ще бори демографския срив с евросредства

Община Монтана заедно със сръбската община Пирот ще работят за подобряване на здравеопазването и спиране на демографския срив в районите си. Дейностите за решаване на тежките социални проблеми се финансират от европейските фондове.

Северозападната община подписа договори за изпълнението на четири нови проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, съобщи кметът Златко Живков. По единия от проектите местните управи на Монтана и Пирот ще предприемат мерки за развитието на здравеопазването и превенцията на демографския срив.

С европейските средства  ще бъде  доставена медицинска техника за образователни и демонстрационни нужди на младите лекари от трансграничния регион и ще се проведат обучения за здравословен начин на живот на хората. Двете общини  ще работят  съвместно и за популяризиране на историческите си забележителности.

В Монтана  археолози и строители ще довършат разкопките и ще възстановят, консервират и експонират ранно-християнска базилика от ІV век. С община Медиана в Ниш пък Монтана ще си сътрудничи за подобряване на нематериалното културно наследство. С европейски средства двете общини ще се снабдят със със сцени и сценично оборудване за изяви на открито. Заедно със сръбската община Враня градът край Огоста ще разшири и модернизира спортната си инфраструктура.

По проекта в областния център ще бъдат изградени още  две спортни площадки. Общо по четирите проекта през следващите две години в община Монтана ще бъдат инвестирани 2, 4 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Забравили са какви директиви даваше криСталинка Георгиева, а именно, че с помощта на бежанците ще си решим демографския проблем!!! Така, че монтанските девойки да не се бавят, ами да отиват до бежанския лагер, да смъкват гащи и бежанците да ги мятат!!! Просто и ясно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.