Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

Монтана ще бори демографския срив с евросредства

Община Монтана заедно със сръбската община Пирот ще работят за подобряване на здравеопазването и спиране на демографския срив в районите си. Дейностите за решаване на тежките социални проблеми се финансират от европейските фондове.

Северозападната община подписа договори за изпълнението на четири нови проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, съобщи кметът Златко Живков. По единия от проектите местните управи на Монтана и Пирот ще предприемат мерки за развитието на здравеопазването и превенцията на демографския срив.

С европейските средства  ще бъде  доставена медицинска техника за образователни и демонстрационни нужди на младите лекари от трансграничния регион и ще се проведат обучения за здравословен начин на живот на хората. Двете общини  ще работят  съвместно и за популяризиране на историческите си забележителности.

В Монтана  археолози и строители ще довършат разкопките и ще възстановят, консервират и експонират ранно-християнска базилика от ІV век. С община Медиана в Ниш пък Монтана ще си сътрудничи за подобряване на нематериалното културно наследство. С европейски средства двете общини ще се снабдят със със сцени и сценично оборудване за изяви на открито. Заедно със сръбската община Враня градът край Огоста ще разшири и модернизира спортната си инфраструктура.

По проекта в областния център ще бъдат изградени още  две спортни площадки. Общо по четирите проекта през следващите две години в община Монтана ще бъдат инвестирани 2, 4 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Забравили са какви директиви даваше криСталинка Георгиева, а именно, че с помощта на бежанците ще си решим демографския проблем!!! Така, че монтанските девойки да не се бавят, ами да отиват до бежанския лагер, да смъкват гащи и бежанците да ги мятат!!! Просто и ясно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.