82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Монтана ще бори демографския срив с евросредства

Община Монтана заедно със сръбската община Пирот ще работят за подобряване на здравеопазването и спиране на демографския срив в районите си. Дейностите за решаване на тежките социални проблеми се финансират от европейските фондове.

Северозападната община подписа договори за изпълнението на четири нови проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия, съобщи кметът Златко Живков. По единия от проектите местните управи на Монтана и Пирот ще предприемат мерки за развитието на здравеопазването и превенцията на демографския срив.

С европейските средства  ще бъде  доставена медицинска техника за образователни и демонстрационни нужди на младите лекари от трансграничния регион и ще се проведат обучения за здравословен начин на живот на хората. Двете общини  ще работят  съвместно и за популяризиране на историческите си забележителности.

В Монтана  археолози и строители ще довършат разкопките и ще възстановят, консервират и експонират ранно-християнска базилика от ІV век. С община Медиана в Ниш пък Монтана ще си сътрудничи за подобряване на нематериалното културно наследство. С европейски средства двете общини ще се снабдят със със сцени и сценично оборудване за изяви на открито. Заедно със сръбската община Враня градът край Огоста ще разшири и модернизира спортната си инфраструктура.

По проекта в областния център ще бъдат изградени още  две спортни площадки. Общо по четирите проекта през следващите две години в община Монтана ще бъдат инвестирани 2, 4 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Забравили са какви директиви даваше криСталинка Георгиева, а именно, че с помощта на бежанците ще си решим демографския проблем!!! Така, че монтанските девойки да не се бавят, ами да отиват до бежанския лагер, да смъкват гащи и бежанците да ги мятат!!! Просто и ясно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.