Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

МОН намери изход на кризата в 19-то СУ: Местят агресивния ученик в друго школо

Снимка: Архив

Министерство на образованието се намеси и сложи край на кризата в столичното 19 СУ „Елин Пелин“, където в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат децата си в клас заради агресивен ученик.

По-рано днес напрежението ескалира след като учителите обявиха, че ще излязат на ефективен протест, ако до края на учебния срок държавните институции не им помогнат да решат проблема с агресивното поведение на третокласника.

В крайна сметка от МОН обявиха, че след разговори между тях и представители на Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, е взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие.

То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му.

От понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Никой ли в страната на народа, който е втори в Света по IQ след евреите, не е чувал за синдрома ADHD? От този синдром страдат например 95% от затворниците в САЩ. Нямам време да ви описвам всичко, но понеже част от бизнеса ми е с такива деца, ви напомням, че ако има нужда има и начин. Потърсете малко литература и директиви от ЕС.

  2. Доколкото прочитам не МОН е решило проблема, а майката най накрая се е съгласила да премести детето. Това е пълен абсурд. Вярно е, че става въпрос за дете, но как учителите да реагират, като закона ги е скопил.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.